LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Ucraina: Groapă comună descoperită la Izum, oraș recucerit de la ruși

O “groapă comună” a fost descoperită la Izum, un oraș recucerit de la ruși în urmă cu câteva zile în cadrul contraofensivei ucrainene în estul regiunii Harkov, a anunțat președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

“Vrem ca lumea să știe ce a provocat ocupația rusă”, a spus el, fără a da detalii despre numărul de persoane îngropate sau cauzele morții lor. Ancheta a început, “mâine ar trebui să avem mai multe informații verificate și clare”, a adăugat Zelensky în discursul său video zilnic.
Oficialul regional de poliție Serghei Botvinov a declarat pentru Sky News că la Izum a fost descoperit un sit funerar cu aproximativ 440 de morminte.
Unii dintre morți au fost împușcați, alții au murit în atentate, a adăugat el.
La rândul său, Zelenski a comparat Izum cu orașele Butcha și Mariupol, care au devenit simboluri ale atrocităților invaziei rusești în Ucraina.
“Rusia lasă moartea în urmă peste tot. Și trebuie să răspundă. Lumea trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru acest război. Vom face tot ce putem pentru a face acest lucru”, a spus el.
Ucraina a lansat o nouă ofensivă pentru a respinge trupele rusești în septembrie, obținând câștiguri semnificative în sud-estul și estul țării.
În ciuda acestor câștiguri, stăpânirea militară a Rusiei asupra țării nu este încă ruptă. Ucraina a declarat anterior că rachetele de croazieră rusești au vizat rezervorul Karachunov de pe râul Inhuleț, în apropiere de Kryvyi Rih, orașul natal al lui Zelensky, provocând inundații și evacuări. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d