ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Premierul britanic: Marea Britanie și-ar putea muta ambasada la Ierusalim

Primul ministru britanic Liz Truss ia în considerare relocarea ambasadei Regatului Unit în Israel la Ierusalim.

Truss i-a vorbit omologului său israelian Yair Lapid „despre revizuirea pe care o face cu privire la locația actuală” a clădirii, a declarat o purtătoare de cuvânt a Downing Street.
Truss propusese deja această mutare ca promisiune de campanie pentru ”Prietenii Conservatori ai Israelului”, în timpul candidaturii sale de succes la conducerea țării, în această vară. Ea a readus problema în discuție în timpul unei întâlniri cu Lapid la New York, în timpul Adunării Generale a Națiunilor Unite.
Ambasada britanică în Israel este situată în prezent la Tel Aviv, la fel ca cea a aproape tuturor țărilor, cu excepția Statelor Unite.
Fostul președinte american Donald Trump a mutat ambasada americană la Ierusalim în 2018. Theresa May, premierul conservator britanic de la acea vreme, a criticat acest pas.
Mutarea ambasadelor este o chestiune foarte sensibilă, deoarece atât israelienii, cât și palestinienii consideră Ierusalimul drept capitala lor.
Honduras și Guatemala au urmat exemplul mutându-și ambasada la Ierusalim, iar Kosovo și-a deschis ambasada în oraș în 2021.
Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta ”Liga”, a promis să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului și să mute ambasada din Tel Aviv dacă coaliția sa va câștiga viitoarele alegeri din 25 septembrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: