ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Studiu israelian: Tratamente împotriva cancerului fără efecte secundare?

Platforma dezvoltată țintește leziunile canceroase, evitând pe cât posibil zonele sănătoase

Într-un studiu publicat în revista Biomaterials, cercetătorii de la Facultatea de Inginerie Biomedicală a Institutului Technion din orașul israelian Haifa susțin că au dezvoltat un sistem automatizat de proiectare și pregătire a materialelor stabilizatoare pentru a produce o „cutie la scară nanometrică” – o platformă pentru administrarea de medicamente către celulele canceroase din organism.

Se pare că această inovație s-a dovedit a fi eficientă în cazul tumorilor solide de cancer în cadrul studiilor preclinice.
Spre deosebire de chimioterapie, care afectează țesuturile sănătoase împreună cu celulele canceroase, provocând efecte secundare semnificative, platforma dezvoltată vizează doar leziunile canceroase, evitând pe cât posibil zonele sănătoase.
Sistemul dezvoltat la Technion este folosit atât ca „robot-chimist” care sintetizează noi substanțe, cât și ca „robot-farmacist” care prepară nanocapsule care conțin medicamentul anticancerigen.
„Tehnologia pe care am dezvoltat-o se bazează pe un fenomen de emisie de lumină bazat pe starea de agregare a medicamentului. Cu toate acestea, atunci când este solubilă sau stabilă într-o capsulă, nu emite aproape deloc lumină”, explică doctorul Yossi Shamay, directorul laboratorului în care a fost realizat studiul.

Yossi Shamay

Sistemul automat dezvoltat la Technion permite să se știe, pe baza energiei luminoase emise de medicament, ce material creează cele mai bune nanoparticule pentru medicamentul respectiv.
Noul material are o eficiență de 90% a încărcăturii de medicament și poate prezice eficiența tratamentului. Cercetătorii au constatat că noul material nazal este superior altor materiale existente din mai multe puncte de vedere, inclusiv în ceea ce privește eficacitatea, siguranța, uniformitatea particulelor din material, stabilitatea în timp și numărul de medicamente care pot fi „învelite” și stabilizate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: