ISRAELMAGAZINRELIGIE

Israel: Întreaga țară se pregătește pentru Yom Kippur

Toate zborurile spre și dinspre Aeroportul Ben Gurion vor fi oprite

Israelul se pregătește pentru o pauză de 25 de ore începând de marți seară pentru Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc, în timp ce forțele de securitate rămân în stare de alertă maximă pe fondul unei creșteri a violențelor și a atacurilor teroriste.

Ziua de 25 de ore de post și rugăciune observată de majoritatea evreilor israelieni va începe la ora 17:45 la Ierusalim și la 18:01 la Tel Aviv. Acesta se va încheia miercuri, la ora 18:55, respectiv 18:57.

Începând de marți după-amiază, toate zborurile către și de pe Aeroportul Ben Gurion vor fi suspendate până miercuri seara, precum și zborurile directe care folosesc spațiul aerian israelian. Punctele de trecere a frontierei vor fi, de asemenea, închise și se vor redeschide miercuri târziu.
De asemenea, transportul public, autobuze și trenuri, nu va funcționa până la sfârșitul zilei de post. Autobuzele intravilane și transportul interurban vor fi reluate treptat de miercuri seara.
Pe măsură ce se apropie apusul soarelui, marți, toate transmisiunile radio și televiziune locale vor înceta.
Marți, înainte de apusul soarelui, drumurile vor fi în mare parte goale de mașini, așa cum este tradiția națională. Deși nu este interzis prin lege să conduci în ziua de Yom Kippur, israelienii se abțin din respect pentru ziua sfântă.
Yom Kippur este una dintre cele mai aglomerate zile din an pentru serviciile de urgență, cu sute de medici, paramedici, ambulanțe și voluntari suplimentari în toată țara.
Pe lângă deshidratare și complicațiile provocate de post, cele mai multe urgențe de Yom Kippur sunt cauzate de accidente de circulație, deoarece zeci de mii de copii și adolescenți profită de străzile goale pentru a se plimba cu bicicleta. Alte răniri frecvente sunt cele ale copiilor lăsați nesupravegheați în afara sinagogii.
Anul trecut, un băiat de 12 ani a fost ucis în mod tragic de un șofer beat în timp ce se plimba cu bicicleta, iar un băiat de 11 ani a fost grav rănit într-un alt incident.
De asemenea, armata va impune închiderea Cisiordaniei și a Fâșiei Gaza, o practică obișnuită în timpul sărbătorilor evreiești și israeliene.
Oficialii din domeniul securității spun că au primit peste 80 de avertismente sau rapoarte privind posibile atacuri teroriste, în timp ce forțele israeliene au fost vizate în mod repetat de focuri de armă și violențe de tot felul în Cisiordania și Ierusalimul de Est.
Săptămâna trecută, civili israelieni au fost, de asemenea, ținta unor împușcături în Cisiordania.
Potrivit canalului 13 de știri de luni, 26 de batalioane militare staționate în Cisiordania și de-a lungul gardului de securitate vor primi întăriri pentru Yom Kippur. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d