ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIE

Israel: Ministrul Mediului îndeamnă la donați financiare în loc de sacrificarea păsărilor în ritualul Kapparot care are loc înainte de Yom Kippur (VIDEO)

Ministerul israelian pentru Protecția Mediului a lansat un nou apel către evreii religioși care efectuează ritualul „Kapparot”, cerându-le să doneze în schimb bani înainte de Yom Kippur, care începe în această seară.

În acest obicei, credinciosul recită rugăciuni în timp ce învârte un pui viu în jurul capului său de trei ori, în credința că greșelile vor fi astfel transferate animalului înainte de Yom Kippur, ziua de mare iertare și cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

Puiul este apoi ucis și oferit săracilor.
În mod tradițional, un cadou în bani poate înlocui animalul în acest ritual și multe grupuri evreiești încurajează această metodă.
Potrivit ministerului, păsările sunt ținute în cuști înghesuite și în condiții precare înainte de sărbătoare – ceea ce, potrivit acestuia, sporește violența ritualului.
„Este posibil să respectăm obiceiurile și să păstrăm tradiția în viață, dar făcând acest lucru prin oferirea de bani în scop caritabil pentru cei nevoiași”, a declarat ministrul protecției mediului, Tamar Zandberg, o luptătoare de lungă durată pentru drepturile animalelor.
Prin faptul că nu provoacă nicio suferință, o donație nu face decât să crească valoarea faptei bune, a adăugat ea.
Yossi Havilio, viceprimarul Ierusalimului, a cerut, de asemenea, ca puii vii să fie înlocuiți cu o donație în bani.
„Mi-aș dori să putem evita priveliștea dificilă, în fiecare an, a găinilor din kapparot care sunt lăsate ore în șir în condiții grele, fără umbră, apă și hrană, înainte de a fi ucise. Nu există onoare, nu există demnitate într-un obicei care implică cruzimea față de animale și este îndoielnic că poate exista vreo ispășire în acest sens”, a scris el pe pagina sa de Facebook. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: