ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Priviți spre ceruri: Patru asteroizi trec pe lângă noi în ziua de Yom Kippur

„Înainte să vină ziua cea mare și teribilă a lui Hashem*, voi pune semne în cer și pe pământ: Sânge și foc și stâlpi de fum;” Ioel 3:3

În timp ce evreii din întreaga lume se vor uita la ceruri de Yom Kippur, patru asteroizi vor trece pe lângă ei, nevăzuți, iar resturile unui alt asteroid vor trece în derivă.

Asteroizii 2022 SM21 și 2022 SO11 au trecut pe lângă Pământ în noaptea de marți spre miercuri, la începutul sărbătorii Yom Kippur.
2018 VG și 2022 SJ28 vor trece astăzi, miercuri.

SM21, a cărui lățime este estimată între 9 și 20 de metri, a trecut la o distanță de 1,86 milioane de kilometri, în timp ce se deplasează cu o viteză de 54.252 de kilometri pe oră.
2022 SO11 are dimensiunile unei case și a trecut la o distanță de 1,1 milioane de kilometri de planeta noastră.
Astăzi, miercuri, 2018 VG, de mărimea unui autobuz, va trece la o distanță de șapte milioane de kilometri de Pământ.
SJ28, cu o lățime de 18 metri, va trece astăzi, la o distanță de 5,7 milioane de kilometri de Pământ.
De asemenea, este interesant de remarcat că pe 26 septembrie, în ziua sărbătorii de Rosh Hashana, NASA a efectuat misiunea Double Asteroid Redirection Test (DART). Misiunea DART a folosit ceea ce se numește tehnica impactului cinetic, care presupune utilizarea unui sistem de propulsie electrică alimentat cu energie solară pentru a izbi nava spațială în asteroid în speranța de a-l devia pe acesta pe o traiectorie diferită, îndepărtându-l de pe traiectoria orbitală a Pământului.
După o călătorie de zece luni, nava NASA s-a izbit de Dimorphos, un asteroid cu diametrul de 170 de metri care orbitează în jurul unui alt asteroid puțin mai mare, numit Didymos.
Impactul a generat un penaj lung de 10.000 de kilometri, care este încă vizibil pentru astronomi.
Conform rabinului Yosef Berger, rabinul de la Mormântul Regelui David de pe Muntele Sion: „Asteroizii în sine nu sunt alarmanți sau chiar șocanți. Dar ei vin în contextul unui an destul de alarmant. Până acum câțiva ani, problemele erau localizate. Războaiele erau între două țări”.
„Fiecare persoană din lume a fost atinsă de COVID”, a spus rabinul. „Pentru prima dată în optzeci de ani, războiul amenință să cuprindă lumea și există amenințări cu arme nucleare. Începem anul de după shemittah (anul sabatic). Înțelepții ne spun că acesta este momentul în care Fiul lui David vine. Talmudul afirmă că războaiele se înmulțesc în anul de după shemittah”.
Rabinul Berger s-a referit la eclipsa de soare care a traversat partea continentală a Statelor Unite în august 2017, prima din ultimii 99 de ani.
Înainte ca eclipsa să aibă loc, rabinul Berger a citat o profeție dintr-un text intitulat Yalkut Moshe („Colecția lui Moise”), scris de rabinul Moshe ben Yisrael Benyamin în Safed în 1894. Eclipsa a avut loc exact la începutul lunii ebraice Elul. Profeția spunea că, atunci când o eclipsă de soare are loc la începutul lunii Elul, „regii din Est vor suferi mari pierderi”.
Yalkut Moshe a afirmat, de asemenea, că eclipsa de soare a prezis mari furtuni.
Când a avut loc o eclipsă de lună în iulie 2019, rabinul Berger a găsit o referință în Yalkut Moshe care face o predicție similară.
„Când luna este eclipsată în Tammuz, un rege al „luazi” [națiuni seculare] va muri brusc și va urma o mare confuzie, ceea ce va duce la mari probleme”, a scris Yalkut Moshe.
„Regina Angliei a murit recent, marcând începutul procesului prezis de Yalkut Moshe”, a declarat rabinul Berger. „Evenimentele pot părea disparate și fără legătură pentru noi, dar nu sunt. Atunci când un tată vrea să schimbe comportamentul fiului său, începe cu avertismente și îi arată treptat că există implicații pentru un comportament rău. Tatăl va face ca avertismentele să fie treptat mai puternice și mai intense.”
„Câțiva asteroizi mici nu reprezintă nimic care să ne îngrijoreze”, a spus rabinul Berger.
„Dar venind în ziua de Yom Kippur după un an ca cel pe care îl trăim și după atâtea alte semne de bun augur, ar trebui cu siguranță să fim atenți. Așa cum un tată dă multe mici indicii înainte de a-și pedepsi fiul, tot așa și Dumnezeu ne trimite multe mici indicii”.
„De Yom Kipur, cerurile sunt deschise rugăciunilor noastre și tshuva (pocăința) noastră. Acum este momentul să ne rugăm ca niciodată înainte”, a spus rabinul Berger. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: