ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Profesorul Cyrille Cohen: „Aproape toți vom fi infectați cu Covid, și chiar de mai multe ori”

Profesor Cyrille Cohen (foto) este directorul Departamentului de Imunologie de la Universitatea Bar Ilan, Israel

i24news:La aproape trei ani de la debutul pandemiei, începem un al 8-lea val de Covid, după cum se aude?

Profesorul Cyrille Cohen: În Israel, deocamdată, nu. Cifrele sunt în creștere în Franța, dar în Statele Unite sunt în scădere. Cifrele sunt în creștere în Franța, Germania și Italia, dar este prematur să vorbim despre un val. În țară am observat în urmă cu o lună o creștere a contaminărilor, dar nu s-a materializat într-un val. Nici astăzi nu există indicii că ar fi așa, iar numărul persoanelor grav bolnave este în continuă scădere. Cu toate acestea, virusul suferă mutații, se schimbă și devine tot mai contagios. Covidul, ca și gripa, nu este un virus stabil din punct de vedere genetic, cum ar fi varicela sau rujeola, de exemplu.

i24news: Ce înseamnă acest lucru pentru viitor?

Profesorul Cyrille Cohen: Că virusul caută o modalitate de a se dezvolta și că are toate șansele să facă acest lucru. Este prezentă și a crescut deja enorm. În unele țări, este vorba despre 80% din populație expusă. În general, aproape toți vom fi infectați cu Covid, și chiar de mai multe ori.

i24news: Poate fi considerat virusul Covid acum la fel de sigur ca și gripa?

Profesorul Cyrille Cohen: Covidul din octombrie 2019 nu are nimic de-a face cu cel din 2022. S-a transformat într-o formă mai contagioasă și mai puțin violentă. Dar totuși, Covidul îndelungat poate duce la probleme neurologice, pierderi de memorie, probleme cardiace și respiratorii. Și subliniez faptul că, deși gripa nu mai este considerată o boală gravă, ea încă ucide. La fiecare zece, douăzeci de ani apare o tulpină nouă și foarte periculoasă. Așadar, nu am terminat cu Covid. 

Sursa: i24news

Lasă un răspuns

%d