ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Un palestinian a fost ucis în confruntări cu trupele israeliene în Cisiordania

Un palestinian (foto) a fost ucis miercuri în timpul unor confruntări în Cisiordania, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății, ultima dintr-o serie de confruntări aproape zilnice.

Forțele de securitate israeliene au efectuat un raid într-un sat din Deir al-Hatab pentru a prinde un terorist suspectat de implicare în comiterea atacului armat asupra unui autobuz și a unui taxi israelian adiacent orașului Șhem duminica trecută.
Salman Imran, pe care grupul militant islamist Hamas l-a revendicat ca fiind membru, a fost activ în organizația numită „Lion’s Den”, responsabilă pentru recentele atacuri asupra trupelor desfășurate în zona Șhem, precum și asupra coloniștilor care călătoreau acolo.
Acesta a fost arestat anterior pentru că a făcut parte dintr-o rețea militară Hamas care planifica atacuri.
Într-un mesaj audio care a circulat pe rețelele de socializare, Imran a declarat că a fost implicat într-un schimb de focuri cu soldați israelieni și a cerut altor bărbați să i se alăture.
Suspectul a tras asupra soldaților în timp ce se baricada în interiorul clădirii rezidențiale.
Martorii au declarat că zeci de bărbați înarmați palestinieni au tras asupra forțelor israeliene în încercarea de a le zădărnici operațiunea.
În urma tirurilor trase de suspect către soldații israelieni, fratele acestuia a fost rănit în timp ce se afla în afara reședinței.
Unitatea purtătorului de cuvânt al Țahal a precizat într-o declarație că „soldații au răspuns cu foc real spre reședință și au folosit o varietate de mijloace, inclusiv grenade cu fragmentare și un buldozer”.
„În plus, au fost trase focuri de armă spre soldați din mai multe surse. Soldații au răspuns cu focuri reale spre sursele de împușcături. Au fost identificate lovituri asupra unui număr de palestinieni înarmați și un atacator a fost ucis în urma împușcăturilor”, a precizat armata.
Videoclipurile de pe rețelele de socializare păreau să-l arate pe Imran fiind escortat în afara casei sale de către soldații israelieni.
„Aceste ciocniri fac parte dintr-o escaladare a rezistenței noastre în Cisiordania și reprezintă răspunsul poporului nostru la ceea ce se întâmplă în binecuvântata Moschee Al Aqsa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem.
Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că bărbatul care a fost ucis, Alaa Zaghal, în vârstă de 21 de ani, a fost împușcat în cap. Medicii palestinieni susțin că acesta nu era înarmat când forțele israeliene au tras asupra lui în apropierea intrării în oraș, departe de locul unde aveau loc confruntările.
Surse palestiniene au declarat că alți șase militanți palestinieni și doi jurnaliști au fost răniți.
Forțele de apărare israeliene au afirmat că nu au cunoștință de niciun membru al presei rănit.
Armata israeliană și-a intensificat raidurile în Cisiordania în ultimele luni, în urma unui val de atacuri de stradă palestiniene care au ucis 19 persoane în Israel și în contextul în care se apropie alegerile generale din 1 noiembrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: