ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Iran: Continuă confruntările în timpul protestelor care durează de patru săptămâni

„Nu ne mai este frică. Vom lupta.”

Elevele au scandat sloganuri, muncitorii au intrat în grevă și ciocniri cu forțele de ordine au izbucnit sâmbătă în Iran, unde protestele declanșate de moartea lui Mahsa Amini au intrat în a patra săptămână, potrivit ONG-urilor.

Furia s-a aprins după ce tânăra kurdaă iraniană, în vârstă de 22 de ani, a murit la spital pe 16 septembrie, la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de poliția morală pentru că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice pentru femei, care include purtarea vălului.
La o școală din orașul natal al lui Mahsa Amini, Saqez, din provincia Kurdistan, fetele au scandat „Femeie, viață, libertate”, iar pe o stradă protestatarii și-au dat jos vălurile de pe cap și le-au fluturat deasupra capului, potrivit unor imagini video înregistrate sâmbătă, a declarat grupul pentru drepturile omului Hengaw.
„Nu ne mai este frică. Vom lupta”, scria un banner mare pe un viaduct de pe autostrada Modares, care traversează centrul Teheranului, potrivit unor imagini online.
De asemenea, au loc „greve generale” în Saqez, Sanandaj și Divandarreh, în provincia Kurdistan, precum și în Mahabad, în provincia Azerbaidjanul de Vest, a raportat Hengaw, un ONG cu sediul în Norvegia.
În Sanandaj, s-au auzit focuri de armă în timpul ciocnirilor dintre protestatari și poliție, potrivit imaginilor distribuite de media online 1500tasvir, care monitorizează încălcările drepturilor omului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: