ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel / Inteligența artificială: Spitalele Sheba și Mount Sinai sărbătoresc 2 ani de colaborare

Sheba este pionier în transformarea digitală a asistenței medicale în Israel și în întreaga lume

Centrul medical Sheba din Israel, unul dintre primele zece spitale din lume, potrivit Newsweek, a sărbătorit doi ani de colaborare cu Spitalul Mount Sinai din New York pentru a avansa cercetarea și implementarea inteligenței artificiale (AI) în ambele instituții.

Cu această ocazie, spitalele au organizat o conferință comună privind inteligența artificială și Universitatea Reichman în campusul lor din Herzliya.
Colaborarea lor se bazează pe expertiza și adoptarea timpurie a diferitelor forme de inteligență artificială, inclusiv învățarea automată, pentru a dezvolta noi diagnostice și tratamente pentru boli.
„Obiectivul principal este de a avea un impact asupra sănătății pacienților prin intermediul inteligenței artificiale, iar apoi de a transforma asistența medicală”, a declarat la conferință profesorul Yitshak Kreiss, CEO al Sheba Medical Center.
„Împreună, vom putea construi sisteme de inteligență artificială din date care reprezintă atât populațiile diverse de pacienți de la Sheba, cât și de la Mount Sinai. În cele din urmă, aceste tehnologii vor sprijini medicii, vor promova cercetarea și, cel mai important, vor contribui la îngrijirea și bunăstarea pacienților”, a continuat acesta.
Centrul medical Sheba este un pionier în transformarea digitală a asistenței medicale în Israel și în întreaga lume. Secția de Inovare a Sheba (ARC), stabilește parteneriate și proiecte strânse cu cele mai bune spitale din lume și cu entități internaționale de top.
În ultimii doi ani, ARC și Mount Sinai au condus două echipe de suport pentru decizii clinice (CDS), colaborând la colectarea de date importante pentru a ajuta medicii din ambele instituții să ia decizii informate cu privire la diagnosticarea, tratamentul și prognosticul diferitelor afecțiuni.
Profesorul David Reich, președintele sistemului de sănătate de la Mount Sinai, a asigurat că „aceste progrese vor extinde impactul Sheba și Mount Sinai asupra sănătății în ambele spitale și în întreaga lume”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: