ISRAELMAGAZIN

Israel: Operațiune antiteroristă în Cisiordania, la Jenin: doi palestinieni morți și mai mulți răniți

Raiduri antiteroriste au loc zilnic în Cisiordania

Forțele armatei israeliene au desfășurat sâmbătă dimineața o operațiune antiteroristă în Jenin, în Cisiordania (Iehuda și Shomron), la locuința unui bărbat căutat, pe nume Muhammad Abu Zina.

În timpul operațiunii, au izbucnit focuri de armă între palestinieni și forțele Țahal, în timpul cărora au murit doi palestinieni, inclusiv un tânăr de 16 ani care a aruncat o bombă asupra soldaților.
Alte 11 persoane au fost rănite.
Zeci de palestinieni au aruncat dispozitive explozive și cocktailuri Molotov asupra soldaților Țahal, care au ripostat cu focuri de armă reală asupra suspecților înarmați.
În plus, a fost arestat Saleh Samir Abu Zina, în vârstă de 25 de ani, o persoană suspectată de implicare în activități teroriste.
Acesta este membru al Jihadului Islamic, care a fost condamnat de două ori în trecut pentru implicare în activități teroriste și a fost eliberat în 2020.
De când a fost eliberat, Saleh a plănuit atacuri armate împotriva soldaților Țahal din zonă.
În satul Jabal Mwallah, soldații au arestat alte trei persoane căutate, suspectate de activități teroriste.
Vineri seara au izbucnit ciocniri între armata israeliană și palestinieni în timpul unei demonstrații în nordul Cisiordaniei împotriva “exproprierii terenurilor pentru colonii israeliene”, soldate cu doi palestinieni morți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d