ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Partidul premierului Yair Lapid încearcă să câștige electoratul arab israelian

Potrivit unui nou sondaj, doar 39% din publicul arab intenționează să voteze

Conform ultimelor sondaje, prezența arabilor israelieni la următoarele alegeri din 1 noiembrie va fi extrem de scăzută.

Membrii partidului Yesh Atid al premierului Yair Lapid au organizat în ultimele săptămâni întâlniri cu liderii societății arabe, concentrându-se în orașele din nordul țării, în încercarea de a crește prezența la vot, cu mesajul: dacă nu vreți să votați Yesh Atid, votați partidele arabe sau partidele din blocul Lapid.
Membrii au încercat să convingă potențialii alegători arabi prin prezentarea schimbărilor pe care guvernul le-a făcut în favoarea societății arabe în ultimul an și jumătate.
Dacă nu votați, au avertizat ei, Itamar Ben Gvir (șeful partidului de extremă dreapta Forța Evreiască) va forma un guvern cu președintele Likud, Benjamin Netanyahu – iar acest lucru va dăuna societății arabe, au spus ei.
Potrivit unui nou sondaj, doar 39% din populația arabă intenționează să voteze, iar aproximativ 15% sunt indeciși în privința alegerii partidului – majoritatea înclinând însă spre partidul Arab Ra’am.
De asemenea, se așteaptă ca partidul religios Shas să lanseze o campanie în societatea arabă, unde intenționează să meargă din ușă în ușă în unele zone pentru a înmâna cetățenilor o scrisoare de angajament prin care să anunțe revenirea bonurilor de masă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: