ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israelul se teme de o penurie severă de epidurale începând de luna viitoare

Înainte de criză, spitalele aveau rezerve de epidurale pentru un an

Asociația anesteziștilor din Israel avertizează asupra unei grave penurii de kituri epidurale pentru a calma durerea femeilor care nasc în țară, începând cu luna noiembrie.

Penuria din Israel face parte dintr-o penurie globală cauzată de problemele de aprovizionare ale companiei americane Portex, care produce o componentă cheie a marii majorități a kiturilor.
„Există o competiție cu alte țări pentru alternativele disponibile pe piață”, au explicat anesteziștii, „acest lucru necesită ajutorul Ministerului Sănătății și mobilizarea tuturor unităților sale”.
Asociația Anesteziștilor prevede că dificultățile în furnizarea de epidurale vor continua – și nu este clar când se va îmbunătăți situația.
Se așteaptă ca kiturile de epidurală să se epuizeze până la sfârșitul lunii noiembrie/începutul lunii decembrie.
În acest stadiu, Portex, care furnizează 80% din producția mondială, nu are nicio soluție la lipsa materiilor prime, iar micii producători, care produc restul de 20%, nu sunt în măsură să crească producția într-un mod care să compenseze un deficit atât de mare, suferind și ei de lipsa materiilor prime.
Înainte de criză, spitalele aveau stocuri pentru un an.
„Ministerul Sănătății este conștient de teama unei penurii, verifică opțiunile și va face tot ce este necesar pentru a găsi alternative suplimentare și pentru a continua activitățile echipelor medicale ca de obicei”, a reacționat ministerul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: