Israel: Un mort și doi răniți, dintre care unul grav, într-un atac terorist în Ierusalimul de Est

O tânără soldat israeliană în vârstă de 22 de ani a fost ucisă sâmbătă seară într-un atac cu împușcături la un punct de control lângă Shuafat din Ierusalimul de Est.

Potrivit bănuielilor, teroristul a deschis focul dintr-un vehicul asupra militarilor israelieni staționați la punctul de control – și a fugit de la fața locului.
Un agent de securitate civil a fost grav rănit, iar o altă femeie a fost rănită ușor de schije.
Unul dintre teroriști a fost capturat la sfârșitul unei urmăriri, iar alți doi continuă să fie urmăriți.
Gruparea teroristă palestiniană Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, aripa armată a Fatah a președintelui Autorității Palestiniene (AP), Mahmoud Abbas, a revendicat atacul, potrivit postului de stat Kan.
Gruparea teroristă a mai comis anterior atacuri comune cu gruparea teroristă palestiniană Jihadul Islamic în Cisiordania.
Forțele de securitate au efectuat un raid în tabăra de refugiați Shuafat la câteva ore după atac, în căutarea atacatorului și a altor doi suspecți.
Comandantul poliției din districtul Ierusalim, Doron Turgeman, a declarat că cei trei suspecți erau cunoscuți de poliție.
Premierul israelian Yair Lapid a denunțat atacul ca fiind “grav”.
“Terorismul nu va învinge, suntem puternici chiar și în această noapte dificilă”, a spus el într-o declarație.
Ministrul Securității Publice, Omer Barlev, care a sosit la fața locului împreună cu înalți oficiali ai poliției, a declarat că forțele de securitate “îl vor prinde pe atacator, viu sau mort”.
În Shuafat au fost raportate focuri de artificii de sărbătoare după împușcături, care au fost salutate și de gruparea teroristă palestiniană Hamas, aflată la putere în Gaza.

Atacul are loc în contextul în care armata și poliția sunt în alertă maximă în Ierusalim și în Cisiordania în timpul sărbătorilor evreiești.
Biroul prim-ministrului a declarat că Lapid a efectuat o evaluare a securității înainte de începerea sărbătorii Sukkot, care începe duminică seara, “cu accent pe desfășurarea forțelor în Ierusalim și pe Muntele Templului, precum și în alte părți ale țării”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: