ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel / Liban: Acord ”istoric” – Guvernul israelian discută miercuri acordul privind frontiera maritimă, pentru a-l ratifica

Președintele libanez Michel Aoun și premierul israelian Yair Lapid au anunțat marți aprobarea propunerii pentru un acord de demarcație maritimă între cele două părți, prezentată de mediatorul american Amos Hoxten.

O declarație a Biroului prim-ministrului israelian a declarat că „Israelul și Libanul au ajuns la un acord istoric privind frontiera maritimă”.
Declarația a adăugat că Lapid va avea miercuri o ședință a cabinetului pentru afaceri politice și de securitate, urmată de o ședință specială a guvernului.
„Proiectul de acord respectă pe deplin principiile prezentate de Israel, atât în domeniul securității, cât și în domeniul economic”, se arată în declarație.
Lapid a declarat în comunicat că „aceasta este o realizare istorică care va spori securitatea Israelului, va aduce miliarde în economia israeliană și va asigura stabilitatea la granița de nord”.
Declarația a menționat că guvernul israelian va vota acordul mâine, după care acesta va fi transferat în Knesset „și va intra în vigoare în două săptămâni”.
Se așteaptă ca Naftali Bennett să nu-și folosească dreptul de veto asupra acordului la vot.
Bennett va decide formatul votului său mai târziu, după ce va vedea acordul final și va ascultat observațiile aparatului de securitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d