ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIRELIGIE

Ierusalim: Mii de pelerini sunt așteptați la Zidul Plângerii, forțele israeliene în alertă maximă

Atacurile armate au crescut în Ierusalimul de Est și în Cisiordania

Poliția s-a desfășurat miercuri în Orașul Vechi din Ierusalim, în timp ce mii de persoane erau așteptate să participe la binecuvântarea tradițională a Cohanim (preoți) la Zidul Plângerii cu ocazia sărbătorii Sukkot.

Această ceremonie, care are loc și de Pesah (Paștele evreiesc), a dus deja la confruntări între palestinieni și poliția israeliană pe Muntele Templului.
De asemenea, musulmanii au aruncat în mod repetat cu pietre și obiecte în pelerinii evrei.
Sute de polițiști și polițiști de frontieră sunt în alertă maximă în Orașul Vechi pentru a securiza căile de acces la eveniment, într-un mediu de securitate deja tensionat.
Doi soldați au murit în ultimele zile în atacuri armate în Ierusalimul de Est și în Cisiordania.
Sergentul-major israelian Ido Baruch, în vârstă de 21 de ani, din unitatea Givati, a fost ucis într-un atac marți, în apropiere de așezarea Shavei Shomron din Cisiordania. Doi teroriști palestinieni au tras dintr-un vehicul asupra soldaților israelieni care desfășurau activități operaționale pentru a securiza zona.
Sâmbătă seara, Noa Lazar, un soldat în vârstă de 18 ani, a fost ucisă într-un atac armat la punctul de control Shuafat din Ierusalimul de Est.
De asemenea, un agent de securitate a fost grav rănit.
Sunt în curs de desfășurare căutări pentru a-i găsi pe teroriștii din spatele împușcăturilor.
Canalul 12 al televiziunii israeliene, citând oficiali militari anonimi, a declarat că Israelul ia în considerare lansarea unei operațiuni de amploare în nordul Cisiordaniei, în încercarea de a opri atacurile.
Forțele de apărare israeliene și poliția de frontieră au efectuat noi raiduri antiteroriste în noaptea de marți spre miercuri. 10 palestinieni căutați au fost arestați și mai multe arme de foc au fost confiscate, a precizat armata. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: