ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Netanyahu și Ben-Gvir, complici la asasinarea fostului premier Ițhak Rabin, afirmă liderul Partidului Muncii

„Merav Michaeli este gata să facă orice pentru a fi aleasă”, spun liderii de dreapta

Liderul Partidului Laburist, Merav Michaeli (foto), l-a acuzat pe liderul opoziției, Benjamin Netanyahu, că este complice la asasinarea fostului premier Ițhak Rabin.

Vorbind la o conferință înaintea ceremoniei de comemorare de sâmbătă pentru a marca cea de-a 27-a aniversare a asasinării lui Yitzhak Rabin, Merav Michaeli l-a arătat cu degetul și pe deputatul sionist religios Itamar Ben Gvir.
„Asasinarea lui Yitzhak Rabin a fost un act politic care a fost comis cu cooperarea lui Benjamin Netanyahu și a lui Itamar Ben Gvir, care la vremea respectivă se lăuda că a furat emblema de pe Cadillac-ul său”, a spus ea.
Liderul partidului de stânga se referea la faptul că acesta din urmă a atras pentru prima dată atenția publicului după ce a fost filmat în adolescență în timp ce se lăuda că a furat un simbol din mașina lui Rabin.
„Am reușit să ajungem la mașina lui și vom ajunge și la el”, s-a lăudat el în înregistrarea video, care a fost difuzată cu puțin timp înainte de asasinarea lui Rabin.
Benjamin Netanyahu a fost, de asemenea, acuzat în repetate rânduri că se află în spatele instigării care a dus la uciderea fostului prim-ministru.
Ițhak Rabin a fost asasinat la 4 noiembrie 1995 de către Yigal Amir, un evreu extremist care s-a opus Acordurilor de la Oslo și cedării controlului asupra unor părți din Cisiordania către palestinieni, ca parte a istoricului acord de pace.
În săptămânile dinaintea asasinatului, Benjamin Netanyahu, pe atunci lider al opoziției, și alți lideri Likud au participat la un miting politic de dreapta la Ierusalim, unde manifestanții l-au numit pe Rabin „trădător”, „criminal” și „nazist” pentru că semnase acordul de pace cu palestinienii cu câteva luni înainte.
De asemenea, el a participat la o demonstrație în localitatea Raanana, unde demonstranții din spatele său au purtat un sicriu fals.
Netanyahu a negat în mod constant acuzațiile potrivit cărora ar fi ignorat retorica incendiară care a incitat la uciderea fostului prim-ministru.
Ca răspuns la comentariile lui Merav Michaeli, surse apropiate lui Benjamin Netanyahu au declarat pentru Channel 12 că aceasta „este pregătită să facă orice pentru a trece pragul de eligibilitate pentru Knesset. Nimic nu este sacru pentru ea, nici măcar Rabin. Ea încearcă să delegitimeze întreaga tabără de dreapta”.
De asemenea, deputatul de extremă dreapta Itamar Ben Gvir a criticat comentariile lui Merav Michaeli, spunând că acestea au depășit „toate liniile roșii ale incitării”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: