ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israelul este vinovat de „apartheid”, susțin cinci foști miniștri de externe europeni

Printre semnatari se numără Hubert Védrine, fost ministru de externe francez

Un articol publicat de cinci foști miniștri de externe europeni în ziarul Le Monde cere recunoașterea faptului că „politicile și practicile Israelului împotriva palestinienilor reprezintă o crimă de apartheid”.

Printre semnatari se numără Hubert Védrine, fost ministru francez de externe sub conducerea lui Lionel Jospin.

                         Hubert Védrine

Constatând nevoia urgentă de a proteja „o ordine mondială bazată pe dreptul internațional”, foștii miniștri scriu că speră ca „ilegalitatea și imoralitatea a peste cinci decenii de ocupație israeliană să fie coloana vertebrală” a politicii europene față de statul evreu.
„Israelul a transferat sute de mii de cetățeni israelieni în teritoriile ocupate. În prezent, peste 650.000 de israelieni trăiesc în așezări ilegale din Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est”, se arată în declarație, adăugând că „palestinienii se confruntă zilnic cu represiuni structurale, precum și cu restricții de circulație, confiscări de terenuri, demolări de case, supraveghere și încălcări ale drepturilor civile fundamentale, inclusiv libertatea de exprimare și de întrunire”.
Constatând creșterea violenței „coloniștilor” împotriva palestinienilor, autorii declarației critică Ministerul israelian al Apărării pentru că a întreprins „o represiune fără precedent împotriva societății civile palestiniene prin scoaterea în afara legii a șase ONG-uri importante”, pe care Israelul le-a clasificat drept organizații teroriste.
După acest inventar, cei cinci foști miniștri declară: „Nu vedem altă soluție decât să recunoaștem că politicile și practicile Israelului împotriva palestinienilor reprezintă o crimă de apartheid”.
În concluzie, ei cer Europei să ceară Israelului, cu o singură voce, „să pună capăt acestei situații”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: