ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Israelul și Uniunea Europeană trec la ora de iarnă în acest weekend

Ora de vară se apropie de sfârșit: în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29-30 octombrie, Israelul va trece la ora de iarnă.
Pe 30 octombrie, la ora 02:00, ceasurile vor trebui să fie date înapoi cu o oră, până la ora 1:00.

Ora de vară va reveni pe 24 martie 2023.
Spre deosebire de ora de vară, oamenii dorm o oră în plus în timpul trecerii la ora de iarnă. Dar, în general, mulți oameni suportă toate schimbările legate de ceasul biologic.
Acum, răsăritul soarelui se produce la aproximativ 7 dimineața, iar apusul la ora 18.00. Începând cu 30 octombrie, va fi 6 și, respectiv, 17. Se va întuneca cu o oră mai devreme.
Directorul general al Ministerului israelian de Interne, Yair Girsh, a declarat că ora suplimentară de lumină de care au beneficiat israelienii în cele 210 zile de ora de vară a adus beneficii economiei, comerțului și statului în ansamblu.
În același timp, Europa va trece la ora de iarnă. În Uniunea Europeană, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 30 octombrie, până la ora 3 dimineața.
În 2019, Comisia Europeană a decis să anuleze trecerea la ora de iarnă, dar aceasta a rămas pe hârtie.
În anul următor, Consiliul Europei trebuia să o aprobe, dar a început pandemia și problema a fost retrasă de pe ordinea de zi.
Criza a trecut, dar abolirea orei de iarnă nu va fi încă aprobată definitiv.
Statele Unite ale Americii trec la ora de vară în prima duminică din noiembrie, anul acesta pe 6 noiembrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: