ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

A murit Hannah Goslar, una dintre cele mai bune prietene ale Annei Frank (VIDEO)

Hannah Goslar, una dintre cele mai bune prietene ale Annei Frank, care a fost și ea deținută în lagărul de concentrare nazist de la Bergen-Belsen în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunțat Fundația olandeză Anne Frank.

„Spre marea noastră tristețe, Hannah Pick-Goslar s-a stins din viață pe 28 octombrie, la vârsta de 93 de ani”, a anunțat Fundația Anne Frank pe site-ul său.
„Hannah, sau Hanneli, așa cum îi spunea Anne în jurnalul ei, a fost una dintre cele mai bune prietene ale Annei Frank, se cunoșteau de la grădiniță”, a precizat fundația, care se ocupă de conservarea Casei Anne Frank din Amsterdam.
Anne Frank, o evreică care a murit de tifos la vârsta de 15 ani în lagărul de la Bergen-Belsen, este cunoscută în întreaga lume pentru jurnalul său scris între 1942 și 1944.
Familia lui Hannah Goslar, născută în 1928, a fugit din Germania nazistă în 1933 și s-a stabilit la Amsterdam, unde Hannah a cunoscut-o pe Anne la școală. Cele două fete au pierdut legătura în 1942, când familia Frank s-a ascuns într-un apartament pentru a scăpa de naziști.
În iunie 1943, Hannah Goslar și familia ei sunt arestate de Gestapo și, în cele din urmă, deportate la Bergen-Belsen în 1944.
Acolo se întâlnește din nou cu Anne Frank în februarie 1945, chiar înainte de moartea acesteia.
Hannah Goslar supraviețuiește războiului și emigrează la Ierusalim, unde se căsătorește cu Walter Pinchas-Pick. Cuplul a avut trei copii, unsprezece nepoți și mai mult de douăzeci de strănepoți.
„Hannah Pick-Goslar a însemnat foarte mult pentru Fundația Anne Frank și am putut întotdeauna conta pe ea”, a declarat fundația.
„Ultima dată când Hannah a vizitat Casa Anne Frank a fost în octombrie 2012”, pentru o expoziție care prezintă fotografii cu Hannah și Anne împreună.
Hannah Goslar și-a povestit amintirile cu prietena sa într-o carte, „My Friend Anne Frank”, publicată în limba engleză în 1997 și scrisă de Alison Leslie Gold, o cercetătoare a Holocaustului. (Anima News)

„My Friend Anne Frank” – Film realizat de Netflix (trailer)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: