ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Israel: 3.300 de apartamente oferite la preț redus în cadrul celei de-a treia loterii de locuințe din țară

Toate condițiile de eligibilitate trebuie îndeplinite de cumpărătorii care doresc să „câștige” un apartament scos la concurs cu 20% sub valoarea de piață

Tragerea la sorți a celei de-a treia loterii de locuințe din cadrul programului „Mehir Matara” (Preț țintă) a fost lansată în această săptămână, potențialii cumpărători solicitând o șansă de a achiziționa una dintre cele 3.300 de locuințe cu o reducere de 20% din valoarea de piață.

Premiul „Target Award”, la fel ca predecesorul său din 2015, „Premiul cumpărătorului” (Mehir Lamishtaken), se adresează celor care își cumpără pentru prima dată o locuință, familiilor tinere, familiilor monoparentale și altor persoane considerate eligibile pentru locuințe la preț redus.
Programul se concentrează pe așa-numitele zone „periferice” ale Israelului – în nordul și sudul țării, care, în general, se situează la un nivel socio-economic inferior, conform Biroului Central de Statistică (CBS), dar vor fi oferite și câteva programe în regiunile centrale ale Israelului.
Până în prezent, programul s-a dovedit extrem de popular, cu peste 100.000 de participanți la fiecare dintre loteriile anterioare, în cadrul cărora au fost scoase la vânzare 17.000 de apartamente.
Până la sfârșitul anului, alte 9.000 de unități vor fi oferite prin acest sistem, a precizat ministerul.
Al treilea lot de 3.300 de apartamente va consta în 11 proiecte de construcție care vor fi finalizate în următorii ani. Apartamentele disponibile sunt situate în principal în Beer Sheva, dar și în Lod, Nof HaGalil, Ofakim, Tiberias, Emanuel, Afula, Kafr Qasim, Sakhnin, Ierusalim și Geva Binyamin.
Potențialii cumpărători trebuie să depună o cerere de eligibilitate la Ministerul Locuințelor și Construcțiilor și să achiziționeze un certificat de eligibilitate, care trebuie reînnoit anual, pentru o taxă unică de 240 de shekeli.
Aceștia se înregistrează apoi pentru a avea șansa de a „câștiga” oportunitatea de a cumpăra un apartament la un preț redus.
Pentru a se califica, cumpărătorii trebuie să poată demonstra că nu dețin deja o locuință și să indice unde au locuit până acum.
Certificatul de eligibilitate le va permite să participe la orice loterie care va avea loc în anul următor.
Guvernul a promis că va oferi aproximativ 30.000 de locuințe la prețuri accesibile în cadrul loteriei până în 2022.
Sistemul loteriei oferă o reducere de aproximativ 20% din prețul de achiziție al apartamentului, pe lângă subvențiile de până la 40.000 de shekeli în unele zone.
Aceste reduceri, care se pot ridica la sute de mii de shekeli, sunt concepute pentru a reduce suma de bani pe care potențialii cumpărători trebuie să o găsească pentru a finanța un avans și un credit ipotecar.
Odată ce a fost stabilită eligibilitatea, solicitanții pot prezenta până la trei opțiuni de locație în cadrul fiecărei loterii și sunt înregistrați automat pentru toate proiectele din locațiile respective.
Înscrierile pentru aceste unități se vor încheia pe 3 noiembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie.
Potrivit CBS, unitățile vândute în cadrul programelor de subvenții guvernamentale au reprezentat 22,2% din totalul vânzărilor de apartamente noi între iunie și august.
Guvernele israeliene au promis de mult timp că vor reduce prețurile locuințelor, care au crescut constant timp de peste un deceniu.
Prețurile în creștere au făcut imposibilă achiziționarea unei case pentru mulți israelieni, slăbind clasa de mijloc.
Potrivit unor cifre recente, prețurile locuințelor au crescut cu 19% în ultimul an, cea mai mare cifră din ultimii zece ani, cu creșteri mult mai mari în unele zone din centrul Israelului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: