Israel: Spitalizarea la domiciliu pentru persoanele vârstnice, o nouă metodă împotriva depresiei

Dr. Itamar Offer, președinte și președinte al Sabar Health, a declarat la Summitul de Leadership al Jerusalem Post Group că în deceniul actual vor exista încă 300.000 de israelieni cu vârsta de 75 de ani și peste.

“La aceste vârste, știm că, din punct de vedere statistic, oamenii nu sunt la fel de sănătoși și folosesc mai mult serviciile medicale”, a spus el.
“Sistemul este construit pentru ieri și trebuie să lucrăm pentru a-l pregăti pentru populația îmbătrânită de astăzi – și cu siguranță pentru mâine.”
Offer a explicat că nu este vorba doar de o problemă financiară.
“Trebuie să regândim lucruri care par evidente. De ce este firesc să fii în spital – mai ales când un sfert dintre cei care stau în paturi nu au nevoie să fie acolo
“Oare dormitul în spital le îmbunătățește starea? Categoric nu, dimpotrivă. Știm că spitalizarea la vârste înaintate este periculoasă. Dincolo de pericolul de infecții, începe cu faptul că un sfert dintre persoanele de peste 70 de ani dezvoltă confuzie și dezorientare în timpul spitalizării, iar două din cinci se deteriorează din cauza spitalizării în sine.”
Potrivit lui Offer, esența spitalizării este o responsabilitate medicală de 24 de ore. “Cine spune că trebuie să fie asigurată în afara casei? Cei mai mulți oameni vor să fie în patul lor, în hainele lor, cu mâncare făcută în casă și cu intimitate”, explică el.
“Acesta este un serviciu public: așa cum comunitatea noastră merită finanțare pentru spitalizare, merită și pentru spitalizare la domiciliu”, a spus el.
“Avem un medic și o asistentă care se ocupă de pacient, care primește transfuzii și tratamente la fel ca într-un spital, iar medicul și asistenta îl vizitează în fiecare zi. Bineînțeles, există și o disponibilitate de 24 de ore din 24, iar în momentul în care pacienții ne sună, o asistentă de la Sabar Health le va răspunde”, a declarat șeful acestei instituții.
“Tratamentul este potrivit pentru pacienții care, până acum câțiva ani, erau spitalizați în departamentele de medicină internă și care sufereau de boli infecțioase, de exemplu. Este în principal pentru oamenii care altfel ar fi blocați în spitale – pacienți care au dureri mari”, specifică Offer. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: