ISRAELMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Prețul celui mai scump conac din Israel scade cu 40 de procente la… 526.010.518 shekeli

Un conac de lux care a fost la un moment dat cea mai scumpă proprietate din Israel și-a văzut valoarea scăzând cu 42% față de prețul cerut, după ce nu a reușit să atragă cumpărători.

Palatul, situat în orașul Cezareea din nordul litoralului, a fost scos pentru prima dată pe piață în 2020 pentru 845 de milioane de shekeli.
Astăzi, palatul în stil baroc este scos la vânzare de Sotheby’s International Realty pentru suma semnificativ redusă de 526.010.518 shekeli.
Reședința somptuoasă de 7.000 de metri pătrați se află pe un teren de aproximativ 1.000 de metri pătrați în apropierea mării și a fost construită de miliardarul Valery Kogan, un aliat declarat al președintelui rus Vladimir Putin.
Kogan este, de asemenea, coproprietar al aeroportului Domodedovo din Moscova, unul dintre cele patru aeroporturi care deservesc capitala rusă și unul dintre cele mai mari.
Conacul a fost construit în 2013 și se pare că a costat 100 de milioane de dolari.
Acesta dispune de patru dormitoare, șapte băi, un spa și o sală de gimnastică, piscine interioare și exterioare, o cramă, o sală de biliard, un home cinema și alte facilități.
Stilul reședinței este deosebit și, probabil, nu va fi pe placul celor care preferă un stil minimalist.
Conacul este decorat cu muluri din aur de 14 carate și cristal, cu ornamente și modele care uneori sunt excesive, chiar și în bucătărie.
Holul de 230 de metri pătrați are candelabre și coloane de marmură.
Există, de asemenea, o piscină în aer liber cu sistem stereo și ecran TV, amplasată în grădini amenajate cu două fântâni cu sculpturi romane.


Averea netă a lui Kogan a fost estimată la 2,5 miliarde de dolari, deși probabil că averea sa a fost afectată de tulburările din Rusia din cauza războiului din Ucraina.
Se pare că, Kogan a început să își vândă proprietățile imobiliare din New York cu ceva timp înainte de începerea războiului din Ucraina. Numele său nu se află încă pe nicio listă de sancțiuni.
Printre proprietățile scoase la vânzare s-a numărat un apartament de lux la hotelul Plaza din New York pentru 50 de milioane de dolari.
Kogan și soția sa ar fi vândut și alte proprietăți în oraș, în valoare de aproximativ 250 de milioane de dolari, precum și bunuri imobiliare în alte părți ale Statelor Unite, potrivit unui articol din New York Post.
În toamna anului 2020, Kogan își scosese la vânzare apartamentul din Tel Aviv pentru 220 de milioane de shekeli.
Prețul inițial de vânzare al reședinței lui Kogan din Caesaria a doborât toate recordurile imobiliare israeliene.
După ce prețul a fost redus la “doar” 75.144 de shekeli pe metru pătrat de spațiu locuibil, locuința lui Kogan rămâne cu mult în urma unor vânzări recente din Tel Aviv, inclusiv a penthouse-urilor cu două etaje din David Promenade Residences, care au fost vândute în această vară cu peste 200.000 de shekeli pe metru pătrat.


În altă parte în Tel Aviv, în ultimul an, s-au obținut prețuri cuprinse între 130.000 și 140.000 de shekeli pe metru pătrat pentru Mandarin Oriental Tel Aviv Residences, lângă ceea ce a fost odată Delfinariul. (Anima News)

                      Mandarin Oriental Tel Aviv Residences

Lasă un răspuns

%d