ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Cinci israelieni răniți într-un atentat cu mașină capcană în Cisiordania, teroristul a fost lichidat (VIDEO)

La mai puțin de 24 de ore de la atacul terorist din Kiryat Arba, soldat cu moartea unui israelian și rănirea altor trei, un alt terorist arab din cadrul Autorității Palestiniene a atacat duminică după-amiază un grup de israelieni la intersecția Almog de pe ruta 1, între Ierusalim și Marea Moartă.

Poliția a declarat că un șofer palestinian a ajuns în zona Nabi Musa și a călcat mai mulți soldați israelieni care așteptau într-o stație de autobuz. De acolo, el a continuat până la intersecția Almog și a lovit mai mulți soldați într-o altă stație de autobuz.
Potrivit serviciului de salvare Magen David Adom, toate victimele au în jur de 20 de ani. Unul dintre ei este în stare moderată, iar ceilalți sunt sănătoși. Toți au fost duși la spitale din Ierusalim pentru tratament.
Un ofițer de poliție israelian care se afla în stația de autobuz, împreună cu un civil, a deschis focul și l-a lichidat pe terorist, identificat ca fiind Barkat Odeh, în vârstă de 49 de ani, un locuitor al cartierului El Azaria din Ierusalim, căsătorit cu o locuitoare din cartierul Shuafat din nordul Ierusalimului și care a petrecut ceva timp într-o închisoare israeliană pentru infracțiuni legate de droguri.

Armata israeliană a declarat că incidentul este în curs de investigare, fără a oferi mai multe detalii.
Premierul Yair Lapid a promis duminică după-amiază să “rămână ferm împotriva terorii” după ce cinci soldați au fost răniți în atacul cu mașina în apropiere de Ierihon.
“Statul Israel va acționa cu o mână fermă și intransigentă împotriva oricui încearcă să ne facă rău”, a declarat el într-un comunicat, dorindu-le răniților o însănătoșire rapidă.

Desfășurare de forțe israeliene în Cisiordania

Armata israeliană a anunțat că intenționează să își consolideze prezența în Cisiordania cu trupe și poliție suplimentare, în urma unei serii de atacuri asupra civililor și soldaților în ultimele săptămâni.
Acțiunea va include o patrulă militară și mai multe unități ale poliției de frontieră care vor fi desfășurate în sudul Cisiordaniei și în apropierea Ierusalimului.
Israelul a decis să sigileze întreaga Cisiordania în ziua alegerilor, care vor avea loc miercuri, iar punctele de trecere dinspre Fâșia Gaza vor fi, de asemenea, închise. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d