India: Cel puțin 75 de persoane au murit în urma prăbușirii podului Morvi (VIDEO)

Acest pod istoric, lung de 230 de metri, a fost construit în secolul al XIX-lea

Cel puțin 75 de persoane au murit duminică seară în India, când un pod pietonal suspendat peste un râu s-a prăbușit în statul Gujarat (vest), a anunțat un oficial guvernamental local.

Autoritățile au estimat că 500 de persoane, inclusiv femei și copii, se aflau pe pod și în jurul acestuia, angajate în ritualuri religioase, când cablurile care îl susțin s-au rupt la scurt timp după lăsarea întunericului.
„Șaptezeci și cinci de persoane au murit”, a declarat telefonic pentru AFP un oficial local. El a spus că majoritatea victimelor s-au înecat.
Rapoartele din mass-media au anunțat un număr de cel puțin 90 de morți, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.
Un raport oficial anterior a estimat că numărul morților se ridică la 60.

Un membru al guvernului din Gujarat, Brijesh Merja, a declarat anterior că peste 80 de persoane au fost salvate.
Podul peste râul Machchhu din Morbi, la aproximativ 200 de kilometri vest de Ahmedabad, principalul oraș din Gujarat, datează din epoca colonială britanică și tocmai fusese redeschis publicului după luni de lucrări.
„Oamenii cădeau unii peste alții când s-a rupt podul. Se adunaseră pe ea pentru ritualuri din cauza festivalului Diwali. Printre victime sunt multe femei și copii”, a declarat un martor neidentificat, citat de presa locală.
Biroul de informare a presei via AP
Biroul de informare a presei prin intermediul APrimul ministru indian Narendra Modi vorbește la Fortul Roșu, monument istoric de epocă mogolă, din New Delhi, India.
Podul suspendat, lung de 233 de metri, a fost construit în 1880 cu materiale aduse din Anglia, potrivit presei locale.
NDTV a precizat că a fost redeschis publicului miercuri, după șapte luni de muncă fără ca autoritățile să fi emis un certificat de siguranță.
A fost lansată o operațiune de salvare la care au participat scafandri, bărci și zeci de soldați.
Premierul Narendra Modi, care se afla în statul său natal Gujarat, a cerut „mobilizarea urgentă a echipelor de salvare” și ca ajutorul să fie pus la dispoziția tuturor victimelor, a transmis biroul său pe Twitter.
În India, accidentele produse pe infrastructuri vechi și prost întreținute sunt frecvente, în special pe poduri.
În 2016, un pod peste o stradă aglomerată din orașul Kolkata, în estul țării, s-a rupt și a ucis cel puțin 26 de persoane.
În 2011, cel puțin 32 de persoane au murit după ce un pod peste o mulțime de festivaluri din nord-estul Indiei, la aproximativ 30 de kilometri de orașul Darjeeling, s-a prăbușit.
La mai puțin de o săptămână mai târziu, aproximativ 30 de persoane au fost ucise când un pod peste un râu din statul Aruchnal Pradesh din nord-estul țării s-a rupt.
În 2006, cel puțin 34 de persoane au fost ucise când un pod vechi de 150 de ani s-a prăbușit peste un tren de pasageri într-o gară din statul Bihar, în estul țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: