ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Ucraina împinge SUA să facă presiuni asupra Israelului cu privire la ajutorul militar

„Ambasadorul SUA în Israel este arma noastră secretă”

Ucraina face presiuni asupra Statelor Unite pentru a determina Israelul să furnizeze arme țării, a declarat ambasadorul ucrainean în Israel, Evghen Korniychuck, subliniind că „americanii sunt singura țară pe care Israelul o ascultă”, potrivit ziarului american The Hill.

Yevgen Korniychuck a salutat ajutorul israelian „în unele probleme tehnice legate de apărare”, precum și promisiunile oficialilor israelieni de a furniza un sistem de avertizare timpurie pentru a ajuta la alertarea civililor în cazul unor lovituri iminente, dar a insistat că „Ucraina aștepta mai mult de la Israel”.
„Din nou, trebuie să schimbăm acest acord care face ca poziția Israelului să fie diferită de cea a restului lumii democratice și să avem mai multă cooperare militară”, a mai spus el.
Ambasadorul a declarat pentru ”The Hill” că se întâlnește săptămânal cu ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, numindu-l „arma secretă” pentru a determina Israelul să ofere sprijin de apărare Ucrainei.
Diplomatul a subliniat, de asemenea, că face presiuni asupra SUA pentru a determina Israelul să aplice mai strict sancțiunile împotriva Rusiei.
Evghen Korniciuk a menționat, de asemenea, că utilizarea de către Rusia a dronelor iraniene ar trebui să contribuie, de asemenea, la schimbarea jocului în ceea ce privește ajutorul militar israelian.
„Intervenția Iranului în conflict generează diviziuni mult mai puternice în rândul politicienilor israelieni și al experților militari cu privire la ajutorul acordat Kievului, dar și un interes sporit din partea străzii israeliene, deoarece în sfârșit Iranul s-a alăturat coaliției împotriva Ucrainei”, a declarat diplomatul.
Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a criticat guvernul israelian pentru că nu a furnizat Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, acuzând atitudinea acestuia pentru formarea axei ruso-iraniene.
Liderul a mai afirmat că, în schimbul dronelor, Rusia oferă Iranului asistență pentru programul său nuclear.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: