ISRAELMAGAZIN

Israelul a capturat un suspect căutat în legătură cu uciderea unui ofițer israelian în Jenin

Forțele israeliene au reținut joi, în Jenin, un suspect în cazul morții prin împușcare, la 13 mai, a sergentului-major Noam Raz, în vârstă de 47 de ani, membru al Unității Naționale de elită antiteroristă a Israelului (Yamam).

Suspectul, identificat ca fiind Tzdaki Ahmed Ali Marai, 23 de ani, rezident al orașului, este un agent terorist de nivel înalt și a fost implicat într-o serie de atacuri prin împușcare asupra soldaților israelieni, a precizat Țahal într-un comunicat.


O pușcă M-16 și două pistoale au fost găsite în vehiculul său și confiscate.


În timpul operațiunii, un dispozitiv exploziv a fost aruncat asupra soldaților israelieni, care au răspuns cu foc real, potrivit armatei .
Nu au fost raportate victime în rândul Țahal.
Capturarea urmează unui raid al Țahal din 3 noiembrie, care a dus la uciderea lui Farouk Salama, 28 de ani, liderul filialei din Jenin a Brigăzilor Al-Quds, care a jucat, de asemenea, un rol în uciderea lui Raz.
Raz, un veteran de 23 de ani al Yamam, a fost împușcat de un terorist palestinian în timpul unei operațiuni în Jenin, iar ulterior a murit din cauza rănilor la Centrul Medical Rambam din Haifa.
Locuitor al orașului Kida din Iudeea și Samaria, el a lăsat în urmă o soție și șase copii. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d