ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Netanyahu, pregătit să primească mandat pentru a forma guvernul

Likud, Sionismul Religios, Shas și Iudaismul Torei Unite urmează scenariul, recomandând ca liderul opoziției israeliene să fie desemnat să formeze următorul guvern, lăsând puține îndoieli cu privire la rezultat.

Partidele politice Sionismul Religios și Iudaismul Unit al Torei au recomandat joi ca liderul opoziției, Benjamin Netanyahu, să fie însărcinat cu formarea următoarei coaliții de guvernare a Israelului.
Această evoluție vine la o zi după ce celelalte două partide care alcătuiesc blocul religios de dreapta al lui Netanyahu, Shas și partidul său Likud, au recomandat, de asemenea, ca acesta să aibă posibilitatea de a forma un guvern.
Recomandările au fost făcute în urma unor consultări între reprezentanții partidelor și președintele Isaac Herzog, care va înmâna oficial duminică mandatul de formare a guvernului.
Candidatul desemnat, care va fi aproape fără îndoială Netanyahu, va avea apoi la dispoziție patru săptămâni, cu posibilitatea unei prelungiri de 14 zile, pentru a obține sprijinul oficial a cel puțin 61 de parlamentari pentru a trece un vot de încredere în Knesset, care are 120 de locuri.
După cinci alegeri în succesiune rapidă începând din aprilie 2019, publicul israelian i-a acordat lui Netanyahu un mandat răsunător pentru a conduce o coaliție stabilă, de dreapta și religioasă.
Fiind deja cel mai longeviv premier al Israelului, Netanyahu pare pregătit să se întoarcă în biroul prim-ministrului pentru o a treia rundă de lider, după ce a deținut această funcție în perioada 1996-1999 și 2009-2021. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: