ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Atentate la Ierusalim: Un adolescent ucis și 18 răniți în două explozii

Ierusalimul a fost lovit miercuri de două atacuri explozive. Prima explozie a avut loc la o stație de autobuz din intersecția Givat Shaul, în apropiere de intrarea vestică în oraș, iar cealaltă la intersecția Ramot, în nordul Ierusalimului, provocând moartea unui tânăr în vârstă de 16 ani și rănirea altor 18, dintre care patru sunt în stare critică.

O explozie a avut loc în apropierea unei stații de autobuz de pe strada Shaarei Yerushalaim, la intrarea în Ierusalim, puțin după ora locală 07:00, la o oră la care autobuzele sunt foarte aglomerate. Medicii și paramedicii de la Magen David Adom (echivalentul Crucii Roșii) au acordat primul ajutor la fața locului la 12 persoane rănite, două în stare critică, două în stare gravă și restul în diferite grade.
Răniții au fost transportați la spitalele Hadassah Ein Kerem și Shaare Tsedek. Unul dintre răniți, Aryeh Shechopek, în vârstă de 16 ani, din cartierul Har Nof din Ierusalim, a murit din cauza rănilor suferite la Centrul medical Shaare Tzedek. Era în drum spre yeshiva (școală ultrareligioasă) din Beit Yair când a explodat prima bombă.
„Aceste atentate le amintesc israelienilor de zilele întunecate ale celei de-a doua Intifade”.
Numeroase forțe de poliție s-au deplasat la fața locului.
Circumstanțele exploziei sunt în curs de investigare, dar se pare că a fost folosit un produs agricol ca explozibil primar, din cauza fumului gros.
A doua explozie a avut loc aproximativ 25 de minute mai târziu, la intersecția Ramot. Trei persoane au fost rănite ușor de schije și au fost tratate la fața locului. Circumstanțele în care s-a produs prima explozie sunt în curs de investigare. Sursele privind cauza celei de-a doua explozii sunt contradictorii, unii vorbind despre un explozibil atașat la o motocicletă, iar alții despre o geantă plină de explozibili lăsată în stația de autobuz, a precizat poliția.
Cele două încărcături explozive lăsate în genți au fost activate de la distanță prin telefon și sunt foarte asemănătoare. Cele două bombe conțineau fiecare un număr mare de cuie pentru a maximiza numărul de victime.
Comisarul de poliție Kobi Shabtai a vizitat locul faptei și a indicat că ar putea fi vorba de doi teroriști implicați.
Trei palestinieni suspectați de implicare în aceste atacuri au fost arestați.
„Ocupația sionistă plătește acum prețul pentru crimele și agresiunea sa împotriva poporului nostru și a Moscheii Al-Aqsa. Poporul nostru nu va rămâne tăcut în fața acestui lucru, iar indignarea Al-Aqsa va exploda și se va răspândi în toate regiunile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abd Latif al-Kanou. Jihadul Islamic a salutat, de asemenea, atacurile.
În urma unei evaluări a situației de securitate de către ministrul apărării Benny Gantz miercuri dimineață, s-a decis închiderea punctelor de trecere Gilboa (Jelma) și Salem din zona Jenin.
La spitalul Shaare Zedek din Ierusalim medicii se luptă pentru viața unui bărbat de 40 de ani a cărui viață este în pericol . Rănitul este un nou venit din Etiopia.
Prim-ministrul desemnat Benjamin Netanyahu a sosit la spital după-amiază, a vizitat răniții și a fost actualizat cu situația răniților de către echipa medicală.
”Luptăm cu cu terorismul brutal, vom continua să luptăm cu terorismul care ridică capul”, a spus Netanyahu, care a transmis condoleanțe familiei tânărului ucis.
Între timp, șeful departamentului de operațiuni din poliție, inspectorul Sigal Bar Tzvi, a spus că vânătoarea teroriștilor care au efectuat atacul continuă: „Aceasta este o celulă organizată și nu un incident spontan, atacurile au fost construite profesional. Au explodat puternic, în ciuda dimensiunii lor. Încărcările au fost îndepărtate, nu au fost așezate pe bancă, ci în spatele unui zid mic de la intrarea în Ierusalim și într-un desiș de spini la Ramot Junction”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: