ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Cisiordania: Cadavrul unui israelian a fost ”răpit” de palestinieni din spitalul din Jenin

Tiran Fero (foto) provenea dintr-un oraș cu majoritate druză; Israelul și AP poartă discuții pentru eliberarea cadavrului, despre care răpitorii credeau că este cel al unui soldat.

Rămășițele unui israelian mort într-un accident de mașină în orașul palestinian Jenin, în nordul Cisiordaniei, au fost „luate” din spital de către bărbați înarmați palestinieni, au declarat miercuri dimineață oficiali militari.

Armata israeliană a declarat că rămășițele lui Tiran Fero, în vârstă de 18 ani, membru al minorității druze din Daliyat al-Karmel, care a murit marți într-un „grav accident de circulație” în Cisiordania, au fost „luate” de la spitalul din Jenin, bastion al facțiunilor armate din nordul Cisiordaniei, unde a fost declarat mort, potrivit armatei.
Armata israeliană a declarat că Fero a fost dus la un spital din orașul palestinian în stare critică, în timp ce prietenul său a fost transferat la un punct de control din apropiere înainte de a fi dus de urgență de armată la un spital din Israel.
Fero a cedat în urma rănilor suferite la spitalul Ibn Sina din Jenin, după care corpul său ar fi fost luat de bărbați înarmați neidentificați, potrivit armatei israeliene și presei palestiniene.
„Era încă în viață, l-am văzut respirând, ei (pistolarii) l-au luat din mașină pentru a-l răpi”, a declarat Hossam Faro, tatăl tânărului, pentru radio Ynet. „Îi rog pe toți să-mi aducă fiul înapoi la mine”, a implorat el.
Imagini cu cartea de identitate israeliană a lui Fero au circulat pe rețelele de socializare, aparent după ce aceasta a fost luată din spital.
Nu a existat o revendicare imediată a răpirii, dar surse locale au declarat pentru AFP că teroriștii palestinieni dintr-o tabără de refugiați din apropiere se află acum în posesia cadavrului.
Potrivit publicației israeliene Haaretz, care a citat mai multe surse palestiniene, cadavrul este ținut în tabăra de refugiați din Jenin.
Un oficial palestinian de rang înalt a declarat pentru Haaretz că suspecții au luat cadavrul, crezând că Fero era un soldat israelian în haine civile.
Fero nu era soldat, ci elev în ultimul an la o școală din orașul druz.
Un oficial de securitate anonim a declarat pentru Haaretz că suspecții cer eliberarea palestinienilor deținuți de Israel sau cadavrele teroriștilor palestinieni morți deținuți de Israel în schimbul lui Fero.
Răpirile de israelieni, morți sau vii, au fost folosite în trecut ca monedă de schimb de către grupuri armate pentru a cere eliberarea prizonierilor sau returnarea cadavrelor palestinienilor uciși în confruntări și reținuți de Israel.
Oficiali israelieni și ai Autorității Palestiniene sunt implicați în eforturile de a înapoia corpul lui Fero familiei sale, precum și familia lui Fero, primarul din Daliyat al-Karmel, liderul spiritual al comunității druze și primarul din Jenin.
Ofițerul de legătură al armatei cu palestinienii a anunțat miercuri că două puncte de trecere importante din nordul Cisiordaniei vor fi închise ca urmare a răpirii.
Într-o declarație, Coordonatorul activităților guvernamentale din Teritoriu (COGAT) – organismul Ministerului Apărării responsabil cu afacerile civile palestiniene – a ordonat ca punctele de control Jalamah și Salem să fie închise până la noi ordine.
Aceste puncte de control sunt utilizate în principal de către arabii israelieni care călătoresc în orașul palestinian Jenin și în împrejurimi pentru afaceri sau pentru agrement și de către palestinienii care trebuie să călătorească în Israel pentru a munci.
Se așteaptă ca închiderea să aibă un impact economic asupra zonei Jenin. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: