ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIURADIO ANIMA

Două persoane ar fi fost ucise într-un atac aerian israelian în Siria (Text & Audio)

ASCULTĂ ȘTIREA

Un atac aerian israelian care a vizat regiunea Damasc din Siria a ucis luni noaptea doi militanți dintr-un depozit de arme al Hezbollah, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie.

Cei doi bărbați înarmați nu au fost identificați, dar erau probabil afiliați la gruparea teroristă libaneză Hezbollah, se arată în raport. Cel puțin patru focuri de baraj au fost trase asupra pozițiilor miliției iraniene din apropierea Aeroportului Internațional din Damasc.
Un corespondent al televiziunii de stat SANA a declarat că sistemul de apărare aeriană sirian s-a activat pentru a intercepta rachetele israeliene.
Canalul saudit Al-Arabiya a relatat că a fost vizată o instalație antiaeriană iraniană de pe aeroportul internațional.
Sute de atacuri au fost raportate în ultimii ani, în vizor fiind grupările șiite susținute de Iran, precum Hezbollah. Săptămâna trecută, Israelul ar fi ucis mai mulți membri ai Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran în Deir ez-Zor, în estul Siriei.
Israelul nu a comentat rapoartele, așa cum face de obicei după presupusele atacuri din Siria.
Ierusalimul susține că nu va tolera activitățile milițiilor susținute de Iran la granița sa nordică.
Șeful Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi, a confirmat miercuri, într-o declarație rară, că Israelul a distrus un transport de arme de-a lungul graniței dintre Irak și Siria în noiembrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: