ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Israel: Tot mai multe refugiate ucrainene, atrase în prostituție (Text & Audio)

ASCULTĂ ȘTIREA

În ultimele luni, în Israel au apărut tot mai multe anunțuri de prostituție care oferă femei din Ucraina. În spatele acestor reclame se află sute de proxeneți care profită de refugiații care fug de război.

Potrivit unei anchete realizate de canalul de știri israelian Kan, sub rezerva anonimatului, proxeneții, contactați de tinere aflate încă în Ucraina, le promit un loc de muncă imediat ce ajung în țară și doi sau trei clienți pentru a-și putea plăti chiria.
Asociațiile de ajutorare a femeilor atrag atenția că refugiațtele implicate în prostituție sunt adesea foarte tinere, de numai 21 sau 22 de ani, dar că există și mame cu copii mici. Proxeneții israelieni le promit o mulțime de bani, condiții excelente și libertate.
Dar, în practică, acestea sunt cazate în apartamente în centrul țării în care sunt închise. Aceste refugiate se află sub controlul total al proxenetului lor.
Asociațiile de ajutorare raportează că, uneori, lucrătorii sociali sunt trimiși chiar pe aeroportul israelian Ben Gurion, atunci când sunt identificate potențiale victime ale traficului de persoane la trecerea frontierei.
Cu toate acestea, ei raportează că majoritatea acestor femei refuză să meargă în adăposturile unde li se oferă cazare pentru a le proteja de ce este mai rău.
Aproape 13.000 de refugiați din Ucraina au fost primiți în Israel de la invazia rusă de la sfârșitul lunii februarie. Potrivit Biroului Central de Statistică, aproximativ 65% dintre aceștia sunt femei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d