ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Iordania / Petra: Orașul din deșert inundat: 1700 de turiști evacuați de teamă pentru viața lor (VIDEO)

Aproximativ 1.700 de turiști au fost forțați să evacueze situl Petra din Iordania, aflat în patrimoniul mondial, în timp ce apele din munții din apropiere se revarsă în orașul istoric al stâncilor. Un râu de apă s-a revărsat în defileul Petra, în timp ce turiștii îngroziți au fugit…

Orașul antic de piatră Petra din Iordania a fost inundat după ce ploile torențiale au inundat situl arheologic, forțând evacuarea a 1.700 de turiști. Apa din munții din apropiere, din Iordania, curgea în acest oraș, care există de 2.000 de ani.
Aproximativ 1.700 de turiști și rezidenți au primit ordin să evacueze zona pentru siguranța lor, după ce 13 turiști au fost uciși în inundații similare în 2018.
În imaginile de la cea mai vizitată atracție turistică din Iordania, se vede un râu de apă care se revarsă în defileul Petra, în timp ce turiștii fug panicați.

Autoritatea pentru dezvoltare și turism din Petra a declarat: „Guvernul iordanian a evacuat aproximativ 1.700 de turiști din Petra din cauza ploilor abundente”.
În apropiere de Petra, trei persoane au fost rănite în urma inundațiilor, după ce un microbuz a fost măturat de curenții pârâului. Până în prezent, peste 1,5 milioane de turiști au vizitat Petra în acest an.

În 2018, inundațiile au ucis 13 turiști, obligând autoritățile să evacueze 4.000 de persoane. Precedenta inundație mortală care a lovit Petra a avut loc în 1963, când 22 de turiști francezi și un ghid local au fost uciși de ape. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: