ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israelul va expune o piscină biblică veche de 2.700 ani

Autoritățile israeliene și-au anunțat intenția de a excava bazinul biblic Siloam din Ierusalim și de a deschide situl pentru public.

Bazinul a fost construit în urmă cu aproximativ 2.700 de ani, în timpul domniei regelui Ezechia, și făcea parte din sistemul de apă al orașului. Acesta este situat în zona Parcului Național Zidurile Ierusalimului, care înconjoară Orașul Vechi din Ierusalim.
Lucrările la piscină sunt supravegheate de Autoritatea pentru Antichități, Autoritatea pentru Parcuri Naționale din Israel și Fundația Orașul lui David.
Bazinul din Siloam a servit drept rezervor pentru apele izvorului Gihon, care au fost deviate printr-un tunel subteran de apă în timpul primului templu și care sunt descrise în Cartea Regilor II 20:20.
Bazinul din Siloam a fost mărit în perioada celui de-al Doilea Templu, probabil ca un „mikve” sau baie rituală pentru mulțimea de pelerini care urcau la Templu.
În 1880, inscripția Siloam a fost descoperită în tunelul de apă, la câteva zeci de metri de bazin. Inscripția, scrisă în alfabetul ebraic antic, povestește cum apa din izvorul Gihon a fost deturnată către piscină în timpul domniei regelui Ezechia. Inscripția se află în prezent la Muzeul de Arheologie din Istanbul. Turcia a respins eforturile Israelului de a obține returnarea inscripției la Ierusalim.
În 2004, în timpul unor lucrări de infrastructură efectuate de Compania de Apă Hagihon, unele dintre treptele bazinului au fost expuse. Ca urmare, Autoritatea Israeliană pentru Antichități a început să facă săpături sistematice, expunând perimetrul nordic al bazinului și o parte din perimetrul estic al acestuia.
„Bazinul din Siloam din Parcul Național Orașul lui David din Ierusalim este un loc de importanță istorică, națională și internațională”, a declarat primarul Ierusalimului, Moshe Lion.
„După mulți ani de așteptare, vom merita în curând să putem experimenta acest sit important și să îl facem accesibil milioanelor de vizitatori care vizitează Ierusalimul în fiecare an”, a explicat Moshe Lion
Parcul Național Zidurile Ierusalimului include situl turistic și arheologic Orașul lui David, Turnul lui David, Muntele Sion și Mormântul Regelui David, precum și Cimitirul Muntele Sion. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: