ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIE

Israel: 170 de primari refuză să finanțeze școlile ultraortodoxe

Aproximativ 170 de primari au trimis duminică o scrisoare cu un text ferm premierului israelian Benjamin Netanyahu, ministrului Educației, Yoav Kisch și ministrului de Finanțe, Betzalel Smotrich, în care afirmă că nu vor accepta să finanțeze școlile haredi (ultraortodoxe) din bugetele lor.

„Nu vom accepta tratamentul preferențial al unui sector al populației în detrimentul altuia”, au scris ei.
În scrisoarea lor, cei 170 de primari și lideri regionali au declarat că acordurile de coaliție, semnate de premierul Benjamin Netanyahu cu partidele ultraortodoxe, ar impune autorităților locale să subvenționeze 75% din instituțiile de învățământ haredi din localitățile lor și ar eluda propriile decizii și considerații.
„Nu vom aproba un sistem care ocolește autoritatea iar noi nu putem permite acest lucru”, au scris liderii, printre care Haim Bibas, șeful Federației Autorităților Locale din Israel, și Ron Huldai, primarul orașului Tel Aviv.
„Recunoașterea instituțiilor educaționale informale (care fac parte, în principal, din sistemele școlare haredi), inclusiv acordarea de scutiri instituționale, este realizată de stat și, prin urmare, statul trebuie să le finanțeze”, se menționează în scrisoare.
Unii dintre semnatarii scrisorii sunt membri ai partidului Likud al lui Netanyahu și susținători ai premierului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: