Israelul transferă fonduri ale Autorității Palestiniene către familiile victimelor terorismului

Ministrul israelian de Finanțe, Betzalel Smotrich (foto), a semnat duminică seară, în cadrul unei conferințe de presă, un ordin prin care se confiscă o parte din fondurile transferate de statul Israel către Autoritatea Palestiniană în beneficiul familiilor victimelor terorismului.

Decizia vine în urma unei hotărâri a unei instanțe districtuale care a stabilit că Autoritatea Palestiniană este responsabilă pentru mai multe acte teroriste.
Conform deciziei, Israelul va retrage aproximativ 139 de milioane de shekeli (37,3 milioane de euro) din fondurile Autorității Palestiniene și le va transfera familiilor victimelor terorismului.
Aceasta este o procedură care a avut loc deja în trecut, cu sume mai mici. O familie care a fost afectată de terorism și care nu a primit despăgubiri, așa cum cere autoritatea, poate acum să solicite despăgubiri prin intermediul statului. Deoarece statul colectează impozite pentru Autoritatea Palestiniană, acesta poate să deducă din suma pe care Autoritatea o datorează familiilor și să o transfere către acestea.
Decizia a fost aprobată în cadrul primei ședințe de guvern a noului guvern la sfârșitul săptămânii trecute.
“Aș dori să mulțumesc organizației Shurat Din, care conduce această luptă de mulți ani”, a spus Smotrich la începutul discursului său.
“Aceasta este una dintre luptele juste, nu numai în ceea ce privește justiția retroactivă, ci și ca mijloc de descurajare. Este o misiune importantă pentru a ne asigura că un număr cât mai mic de familii se alătură cercului terorii. Am promis că vom remedia o astfel de situație și astăzi corectăm o nedreptate. Nu există o justiție mai mare decât tăierea fondurilor Autorității Palestiniene pentru a le transfera familiilor victimelor”, a spus el.
“Nu există o consolare reală pentru familiile celor uciși, dar există dreptate. Îi mulțumesc primului ministru și membrilor cabinetului care mi-au acceptat propunerea și au susținut propunerea mea de a transfera 139 de milioane de shekeli din fondurile Autorității către familiile victimelor terorismului”, a continuat Smotrich.
La întrebarea adresată de Channel 12 dacă astfel de măsuri ar putea duce la prăbușirea Autorității Palestiniene, Smotrich a răspuns: “Atâta timp cât Autoritatea Palestiniană promovează terorismul, nu mă interesează ca aceasta să continue să existe”.
“Victimele terorismului îi mulțumesc ministrului de Finanțe pentru decizia sa de a opri tortura juridică a familiilor, iar de acum înainte vor primi banii de despăgubire pe care îi merită”, a declarat președinta organizației Shurat Hadin, avocata Nitsana Darshan-Leitner. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: