Hamas a difuzat o înregistrare video cu unul dintre ostaticii israelieni, după 8 ani de captivitate (VIDEO)

Hamas a difuzat astăzi, luni, o înregistrare video, nedatată și neautentificată, în care susține că îl prezintă pe unul dintre israelienii pe care îi ține ostatici în Fâșia Gaza din septembrie 2014, Avera Mengistu. (foto)

Dacă este adevărată, înregistrarea ar fi primul semn de viață al lui Mengistu de la răpirea sa. Acesta a călătorit în Fâșia Gaza în mod voluntar.
Videoclipul începe cu o declarație a Hamas care subliniază eșecul șefului de Stat Major israelian, demisionar și „minciuna sa față de poporul și guvernul său cu realizări imaginare și iluzorii”.
De asemenea, Avera este auzit vorbind în fragmente, prezentându-se și spunând: „Cât timp voi sta aici? După atâția ani de suferință. Unde este statul și poporul Israel?
„Brigăzile Ezzedine al-Qassam afirmă eșecul șefului demisionar al Statului Major (Aviv) Kochavi și al instituției sale”, se arată în preambulul videoclipului de 30 de secunde postat pe aplicația Telegram.

De asemenea, mișcarea teroristă deține trupurile lui Oron Shaul și Hadar Goldin, căzuți în luptă în 2014, precum și un alt israelian ținut ostatic.
Fratele lui Avera, Ilan Mengistu, a reacționat la videoclipul Hamas spunând: „Întreaga familie a fost foarte emoționată când am primit videoclipul, este o mare bucurie după 8 ani în care nu am știut în ce stare era. Conform informațiilor pe care le avem, este bine. Vreau să spun guvernului că acum este o oportunitate pentru ei de a-l aduce pe fratele meu înapoi în siguranță, pentru că în fiecare zi în care se află acolo este o amenințare la adresa vieții sale. Verificăm minuțios înregistrarea video, capul crede, dar inima se chinuie să digere vestea după 8 ani de incertitudine”, a spus el.
Biroul premierului a răspuns spunând că Israelul depune toate eforturile pentru a returna prizonierii și rămășițele soldaților.
Oficiali din serviciile de informații spun că este foarte probabil ca în înregistrarea video să fie Mengistu, în timp ce mama sa spune că este fiul ei.
Alon Evyatar, colonel în rezervă în armata israeliană, a declarat: „Trebuie să verificăm dacă este o înregistrare autentică și dacă este Avera Mengistu cel care vorbește. Dacă este el, serviciile de informații din Israel și toate agențiile lor își vor concentra eforturile pentru a înțelege situația care a determinat Hamas să publice astăzi acest videoclip. Această manipulare a presei de către Hamas, o metodă bine cunoscută, este folosită pentru a relansa negocierile. Hamas, prin acest videoclip, dorește să reia negocierile cu condițiile sale”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: