ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Ierusalim: Șapte morți într-un atentat terorist, lângă o sinagogă / Teroristul lichidat

Un terorist rezident în Ierusalimul de Est a deschis focul „timp de câteva minute” în apropierea unei sinagogi, vineri seară, în cartierul Neve Yaakov din Ierusalim, ucigând șapte persoane.

Teroristul, care a fost lichidat, a fost identificat ca fiind Alqam Kheiri, în vârstă de 21 de ani, rezident în Ierusalimul de Est.


Bărbații tocmai ieșiseră din sinagogă în timp ce se încheia slujba de Shabbat. Înainte de a face acest lucru, teroristul a ucis o femeie de 60 de ani și un motociclist. El a ucis apoi cinci persoane la intrarea în sinagogă, inclusiv un bărbat și fiul său de 15 ani.
Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că șapte persoane au murit din cauza gloanțelor și cinci persoane au fost rănite. Cinci persoane au fost declarate moarte la fața locului. Potrivit martorilor prezenți, poliția „a avut nevoie de mai mult de douăzeci de minute pentru a ajunge la fața locului”.
„Acesta este un atac grav și complex, cu un număr mare de victime”, a declarat șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai.
Conform lui: „În prezent, efectuăm căutări în zonă pentru a exclude posibilitatea ca mai multe persoane implicate să se plimbe liber. Teroristul a fost neutralizat de un ofițer de poliție și de un voluntar al poliției israeliene, au împiedicat un atac mai mare.”
La scurt timp după tragedie, grupările extremiste din Gaza, Hamas și Jihadul Islamic Palestinian, au declarat că masacrul a fost un „răspuns firesc” la „crimele ocupației [israeliene]”.
„Mișcarea Jihadul Islamic Palestinian salută operațiunea sinucigașă din Ierusalim, care a venit la momentul și locul potrivit ca răspuns la masacrul de la Jenin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jihadului Islamic pentru Cisiordania, Tariq Ezz El-Din.
Departamentul de Stat al SUA a condamnat imediat atacul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: