ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Israelul va trimite ajutoare în Siria după cutremurele de pământ

“În ultima zi, două cutremure puternice au lovit regiunea noastră, bilanțul victimelor este în creștere […] Am primit o cerere de asistență din partea guvernului turc. În această după-amiază și în cursul serii vom trimite delegații de salvatori. Am primit, de asemenea, o solicitare din partea unui partid politic pentru ajutor umanitar în Siria și am aprobat-o. Presupun că acest lucru se va face în viitorul apropiat”, a declarat luni după-amiază premierul Benjamin Netanyahu, în deschiderea unei reuniuni a partidului său, Likud.

Potrivit presei israeliene, Rusia a intervenit pentru a cere statului Israel să ofere asistență umanitară Damascului după dezastru.
Armata israeliană anunțase mai devreme luni că se pregătește să trimită în Turcia o delegație militară de ajutor umanitar, a cărei plecare a fost aprobată de prim-ministru și de ministrul Apărării.
Peste 1.500 de persoane au murit în sudul Turciei și în Siria vecină în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade, urmat câteva ore mai târziu de o replică cu magnitudinea de 7,5 grade, atât de puternică încât a fost înregistrată până în Groenlanda.
Se așteaptă ca numărul morților să crească, deoarece multe persoane sunt încă blocate sub dărâmături.
Ninsorile abundente și temperaturile scăzute așteptate în cursul serii și mâine vor îngreuna și mai mult activitatea celor afectați și a serviciilor de salvare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d