ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ANIMA TVISRAELMAGAZIN

Restaurantul OCD din Tel Aviv oferă cea mai scumpă masă din Israel (VIDEO)

Restaurantul OCD al chef Raz Rahav, care a obținut săptămâna aceasta locul 14 în topul celor mai bune restaurante din Orientul Mijlociu, a anunțat că își va majora prețurile cu 25% începând cu luna mai – de la 550 de shekeli pe masă la 690 de shekeli (aproximativ 185 de euro), fără a include băuturile, devenind din start cel mai scump restaurant din Israel.

„Evident, 690 de shekeli nu este, în mod obiectiv, o sumă mică, dar știm că ceea ce facem merită”, a spus chef Rahav pentru a justifica creșterea prețului.
„Ai o masă care durează, în cele din urmă durata mesei este și un factor economic. Dacă îl comparăm cu lucruri similare din străinătate, prețul este aproximativ același, iar acum, pe măsură ce progresăm, de șapte ani, personalul este mai profesionist. Să sperăm că toată lumea va beneficia și că noi vom beneficia”, a adăugat el.

La restaurantul premiat OCD, locurile sunt limitate la 23 de persoane și, în ciuda prețului, este necesară o rezervare în avans pentru a spera la un loc.
La restaurantul vegan al chef Shiral Berger, o masă va costa 250 de shekeli (aproximativ 67 de euro). Potrivit lui Berger, acesta este un preț „îngrozitor de ieftin” și spune că „oamenii nu înțeleg” cantitatea de muncă și de investiții pe care o astfel de masă o necesită.
Pentru a lua masa la restaurantul Pastel, condus de chef Gal Ben Moshe, care s-a întors în Israel după ce restaurantul său a câștigat un premiu Michelin la Berlin, trebuie să plătiți 295 de shekeli pe cină (aproximativ 80 de euro).

 

În nord, o masă de degustare cu 14 feluri de mâncare (inclusiv salate) la restaurantul Rutenberg va costa aproximativ 350 de shekeli (94 de euro). Shef Yizhar Sahar explică: „Atenția este cea care se traduce în cele din urmă în ore de muncă, ceea ce toată lumea știe că este foarte scump”.
Chef Nir încheie o masă de degustare cu 10 feluri de mâncare la un cost de 395 shekeli pe cină.
„Pentru a produce 8-10-12 porții, am nevoie de o echipă care să lucreze acolo de la opt dimineața, de furnizori care să ne însoțească, de bănci partenere de management”, spune Messika.
La localul Hiba al lui Yossi Shetrit, o masă cu 15 feluri de mâncare va dura aproximativ două ore și jumătate și va costa 450 de shekeli (120 de euro).

„În ultimii ani, din ce în ce mai multe restaurante se inspiră din restaurantele unor bucătari de top din străinătate și oferă o masă de degustare. Prețurile variază de la 200 shekeli la 700 shekeli, iar fiecare își poate alege propria masă. Nu există nicio îndoială că bucătăria israeliană progresează și ne reprezintă cu respect în întreaga lume, dar are un preț”, conchide Tamar Ripel, de la restaurantul Ontopo din Tel Aviv. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: