ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Cisiordania: Un terorist palestinian în vârstă de 17 ani a fost lichidat într-o operațiune a armatei israeliene

Un terorist palestinian în vârstă de 17 ani a fost lichidat în ciocnirile cu forțele israeliene din Nablus, luni seară, potrivit unor rapoarte palestiniene.

Ministerul palestinian al Sănătății l-a identificat pe tânăr ca fiind Hamza Al-Ashqar (foto), un rezident al unei tabere de refugiați de la periferia orașului din nordul Cisiordaniei. Acesta ar fi fost dus la un spital din apropiere după ce a fost grav rănit în timpul confruntărilor, unde a fost declarat mort.
Gruparea teroristă Lion’s Den a emis o declarație cu privire la moartea acestuia, susținând că armata israeliană a intrat în oraș pentru o operațiune de arestare.


Confruntările au loc la o zi după ce un raid la Ierihon, în Cisiordania, s-a soldat cu cinci teroriști Hamas lichidați și alți doi grav răniți.
Potrivit unor surse palestiniene, 24 de cetățeni din Cisiordania au fost arestați în raidurile din Ierihon și Hebron. Președintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat incursiunea israeliană, care vine într-un moment de tensiune sporită.
Raidurile au generat, de asemenea, temeri legate de o nouă escaladare a violențelor și au determinat apeluri la calm de ambele părți, inclusiv din partea SUA și a ONU.
Operațiunea antiteroristă „Blade Breaker” vine în urma unei serii de atacuri mortale comise anul trecut în Israel, iar forțele au fost plasate în stare de alertă maximă după ce un atacator palestinian a împușcat mortal șapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est, la 27 ianuarie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: