ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Moscova și Teheranul intenționează să înființeze o fabrică pentru a produce drone de concepție iraniană (media)

Moscova și Teheranul avansează cu planurile de construire a unei noi fabrici în Rusia care ar putea produce cel puțin 6.000 de drone de concepție iraniană pentru războiul din Ucraina, cel mai recent semn de aprofundare a cooperării dintre cele două națiuni, au declarat oficiali dintr-o țară aliniată cu Statele Unite, publicației The Wall Street Journal.

În cadrul alianței lor militare în devenire, o delegație iraniană la nivel înalt s-a aflat în Rusia la începutul lunii ianuarie, pentru a vizita amplasamentul planificat pentru uzină și pentru a stabili detaliile implementării proiectului.
Cele două țări urmăresc să construiască o dronă mai rapidă care ar putea ridica noi provocări pentru apărarea aeriană ucraineană, au declarat oficialii.
Potrivit oficialilor americani, Teheranul a furnizat deja Moscovei sute de drone pe care le-a folosit pentru a lovi ținte militare și civile în Ucraina.
Iar administrația Biden a avertizat că Rusia și Iranul dezvoltă un „parteneriat de apărare complet”.
Casa Albă afirmă că Moscova îi antrenează pe iranieni să piloteze avioane de luptă rusești, cu intenția de a trimite avioanele la Teheran până la sfârșitul anului.
În decembrie, Casa Albă a avertizat că Moscova și Teheranul plănuiau să construiască o linie comună de producție de drone în Rusia.
Președintele francez Emmanuel Macron și premierul israelian Benjamin Netanyahu și-au exprimat intenția de a „lucra împreună” împotriva activităților „destabilizatoare” ale Iranului în Orientul Mijlociu și împotriva „sprijinului” acordat de Teheran ofensivei Rusiei în Ucraina.
De asemenea, în timpul conferinței sale de presă de săptămâna trecută de la Ierusalim, șeful diplomației americane, Antony Blinken, a abordat problema Iranului.
„Suntem de acord că Iranului nu trebuie să i se permită niciodată să dobândească arme nucleare”, a spus Blinken.
„La fel cum Iranul susține de mult timp teroriștii care îi atacă pe israelieni și pe alții, regimul (iranian) furnizează acum drone pe care Rusia le folosește pentru a ucide civili ucraineni nevinovați. În schimb, Rusia furnizează Iranului arme sofisticate”, a acuzat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: