Un miliardar evreu rus va dona 100 de milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaților ucraineni

Yuri Milner, un antreprenor evreu rus care a făcut avere în Silicon Valley cu sprijinul inițial al Kremlinului, s-a angajat să doneze 100 de milioane de dolari pentru a ajuta refugiații ucraineni.

Milner și soția sa, Julia, care locuiesc în California și au și cetățenie israeliană, sunt cunoscuți în lumea filantropică pentru crearea Premiului Breakthrough, care recompensează și promovează realizările științifice. Aceștia au devenit, de asemenea, donatori importanți pentru diverse cauze din Israel.


Miliardarul va investi astfel în inițiativa “Tech for Refugees”, care presupune un parteneriat între fundația sa “Breakthrough” și companii private, printre care Airbnb (locuințe), Flexport (paturi de spital și echipamente medicale) sau serviciul de streaming Spotify.
“Am fost devastați de suferința sfâșietoare a poporului ucrainean”, au spus Milner într-un comunicat.
“Credem că această inițiativă, în parteneriat cu unele dintre cele mai creative companii și organizații de tehnologie din lume, poate oferi un ajutor practic persoanelor care trăiesc în situații de criză în afara țării lor”, au adăugat ei.
Spre deosebire de alți miliardari ale căror averi sunt legate de președintele rus Vladimir Putin, Milner, care spune că a rupt legăturile cu Kremlinul cu ani în urmă, a reușit să evite sancțiunile occidentale menite să pedepsească Rusia pentru invazia din Ucraina.
Printre beneficiarii lui Milner în Israel se numără serviciul de ajutorare Magen David Adom, Universitatea din Tel Aviv, Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv și Centrul Peres pentru Pace. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: