LUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Exclusivitate: Anchetă privind legăturile dintre Frontul Polisario și Hezbollah

Revista Defence, difuzată miercurea aceasta, a dezvăluit în exclusivitate, modul în care Frontul Polisario, care operează de la Tindouf, în Algeria, a organizat o uriașă rețea ilegală de spălare de bani cu sediul în Spania: Hawala, o rețea informală de transfer de fonduri dintr-un loc în altul prin intermediul unor intermediari.

Défense a avut acces la un raport al unei agenții de informații occidentale, întocmit de anchetatori financiari, precum și la rapoarte ale Guardia Civil spaniolă, care îl identifică pe creierul operațiunilor drept Ahmed Abderrahman.
Șeful hawala “Tirs” este foarte apropiat de liderii Frontului Polisario și organizează rețele din Tindouf până în Europa și mult mai departe, în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.
Revista Defence a oferit exemple exclusive de conturi bancare deschise în Spania și Irlanda și de rețelele acestora.
Mai presus de toate, a difuzat o înregistrare video care a dezvăluit legăturile foarte strânse dintre Hawala “Tirs” și Frontul Polisario și Hezbollah. În el, Ahmed Abderrahman, aflat la terasa unei cafenele dintr-o țară europeană, se întâlnește cu un om de afaceri libanez din rețeaua de spălare de bani a Hezbollah, Qard El Hassan, și declară, printre altele: “Iubesc Hezbollah. În ciuda luptelor din Liban, îmi place ceea ce face. Hezbollah este specială. Sunt sunnită și totuși o iubesc pentru că bărbații săi se țin de cuvânt. Și-au dovedit puterea în războiul din 2006 împotriva Israelului (…) Multe țări se tem de Israel, dar nu și Hezbollah”.
Potrivit lui “O”, un fost ofițer de informații, “dacă europenii nu conștientizează astăzi această problemă, mâine va fi prea târziu”.
Mai mult, regimul Mullah a furnizat milițiilor Polisario rachete și drone care amenință stabilitatea regională, în timp ce Hezbollah a amenajat un loc de antrenament în lagărele de la Tinduf pentru luptătorii Polisario, cu binecuvântarea juntei algeriene aflate la guvernare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d