ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Premierul Netanyahu anunță un nou oraș la granița cu Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat crearea unui nou oraș în apropierea frontierei cu Fâșia Gaza.

În cadrul ședinței săptămânale a cabinetului, Netanyahu a declarat că guvernul său va finaliza decizia de înființare a noului oraș Hanun, care va fi construit în apropierea graniței cu Fâșia Gaza.
„Cabinetul va finaliza înființarea unei noi comunități – Hanun – în zona adiacentă Fâșiei Gaza”, a declarat Netanyahu, adăugând că decizia de a crea un nou oraș lângă un teritoriu controlat de gruparea teroristă Hamas demonstrează „rezistența” Israelului și hotărârea sa de a „construi pământul Israelului”.
„Am decis înființarea acesteia în timpul guvernului nostru anterior și astăzi finalizăm înființarea ei prin bugetarea planificării comunității”, a adăugat el.
„Vom începe astfel crearea comunității. Aceasta este o dovadă în plus a rezistenței zonei adiacente Fâșiei Gaza și a puterii statului Israel în fața tuturor amenințărilor, inclusiv a celor la care răspundem cu toată puterea noastră. Vedem oameni care își asumă responsabilitatea pentru decizia lor de a veni în zona adiacentă Fâșiei Gaza și de a stabili noi comunități acolo”, a spus el.
Planurile inițiale pentru Hanun au fost aprobate în 2020, în timpul precedentului guvern Netanyahu. Așezarea va fi înființată în apropierea Kibbutzului Sa’ad, care se află la 3,6 kilometri de Fâșia Gaza, și va fi administrată de Consiliul Regional Sdot Negev.
Guvernul a declarat că numele Hanun este provizoriu și că ar putea fi schimbat înainte de finalizarea lucrărilor.
Conform unei rezoluții propuse săptămâna trecută de ministrul Construcțiilor și locuințelor, Yitzhak Goldknopf (United Torah Judaism), noul oraș va găzdui o comunitate mixtă de rezidenți religioși și laici, cu o populație estimată la aproximativ 500 de familii.
„Aceasta este o zi de bucurie pentru mine și pentru toți cetățenii Israelului”, a declarat Goldknopf.
„Înființarea unei noi comunități este de o mare importanță națională, mai ales în acest moment, și mai ales în zona adiacentă Fâșiei Gaza”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: