ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Un nou cutremur ușor, resimțit în toată țara

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,3 a fost resimțit miercuri după-amiază în Israel. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 20 de kilometri sud-est de orașul Ariel din Cisiordania, a precizat Institutul Geologic israelian.

Locuitorii din întreaga țară au raportat că au simțit cutremure. Comandamentul de pe frontul intern al armatei israeliene a declarat că nu au fost raportate răniți sau pagube. Acesta a adăugat că sirenele de avertizare în caz de cutremur nu au fost activate, deoarece seismul nu a pus în pericol locuitorii.
Un om de știință de la institutul geologic din Israel a declarat miercuri pentru Ynet că, cutremurul mortal care a lovit Turcia și Siria ar trebui să servească drept avertisment pentru Israel, care, potrivit acestuia, va suferi un cutremur major „în timpul vieții sale”.
Dr. Amir Sagy a îndemnat autoritățile să intensifice pregătirile pentru un astfel de eveniment, în contextul în care două cutremure devastatoare au zguduit luni Turcia și Siria, provocând moartea a peste 11.000 de persoane.
Israelul a mai suferit marți un cutremur minor. Cutremurul cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs la ora locală 23:14, cu epicentrul la aproximativ 15 kilometri sud-est de orașul Ariel din Cisiordania.
Sagy a declarat că nu este clar dacă evenimentele au legătură între ele, menționând că astfel de cutremure minore sunt obișnuite, dar a spus că este posibil ca acestea să fie rezultatul unor tulburări în Turcia și Siria.
„S-ar putea ca, deoarece a avut loc un cutremur mare în regiunea de nord, întreaga regiune să fie acum mai mult sau mai puțin zguduită”, a spus el.
„Ar trebui să ne amintim întotdeauna că suntem o regiune predispusă la cutremure medii și mari care vor afecta statul Israel și ar trebui să ne pregătim în mod constant pentru cutremure și să luăm în considerare faptul că acestea vor avea loc”, a spus Sagy.
În opinia sa, cutremurul din Turcia ar trebui să fie „un semnal de alarmă general pentru noi”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: