ISRAELMAGAZIN

Israel: Doi morți, printre care un copil, într-un atentat terorist la Ierusalim, mai mulți răniți / Un alt copil, în stare foarte gravă

Două persoane, un bărbat în vârstă de 20 de ani și un băiat de șase ani, au fost ucise și cel puțin alte cinci persoane au fost rănite vineri, într-un atac terorist cu mașină într-o stație de autobuz din apropierea cartierului Ramot din Ierusalim. Teroristul a fost lichidat.

Printre celelalte victime se numără doi bărbați de 20 de ani în stare gravă, un bărbat de 40 de ani în stare moderată și un băiat de 10 ani, în stare foarte gravă. au precizat reprezentanții medicali. Victimele au fost transportate la spitalele Shaare Zedek și Hadassah Mount Scopus din capitală.
Martorii au relatat că șoferul “a virat din drum, a accelerat și a lovit oamenii care stăteau în stația de autobuz de pe marginea drumului.
“Teroristul, un palestinian în vârstă de 30 de ani, cu acte de identitate israeliene, este din Issawiya. A intrat cu mașina într-un grup de civili. O familie întreagă a fost lovită de mașină”, a declarat expertul în securitate Matthias Inbar.
Premierul Benjamin Netanyahu este informat în mod regulat cu privire la detaliile atacului de la Ierusalim și a ordonat sporirea forțelor în zonă și sigilarea locuinței teroristului înainte ca aceasta să fie distrusă.
“Mă angajez să fac absolut totul pentru a aduce securitate cetățenilor din Israel cu ajutorul lui Dumnezeu. Avem de-a face cu monștri care ne reamintesc din nou și din nou cine este adevăratul inamic și că trebuie să fim cu toții frați și uniți”, a scris pe Twitter ministrul de Finanțe, Betsalel Smotrich.
Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, a ordonat poliției să “desfășoare baraje rutiere în jurul Issawiya”. “Trebuie să acționăm decisiv și ferm pentru a ne proteja copiii”, a adăugat el.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Kassem, a salutat “acțiunea eroică de la Ierusalim” ca fiind “un răspuns firesc la toate crimele ocupației împotriva poporului palestinian, dintre care cea mai recentă este masacrul din tabăra de refugiați Aqabat Jaber”.
Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, aripa militară a mișcării Fatah, a salutat, de asemenea, operațiunea ca fiind “un răspuns natural la crimele ocupației împotriva poporului nostru de pretutindeni”.
“Confirmăm că rezistența își va continua activitatea atâta timp cât ocupația rămâne pe teritoriul nostru și ne profanează sfințenia”, a adăugat organizația.
Acest atentat are loc la două săptămâni după atacul de vineri, 27 ianuarie, în fața unei sinagogi din cartierul Neve Yaacov din Ierusalim, soldat cu șapte morți, și după atacul din Cetatea lui David din Ierusalim. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d