ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

FOCUS: ROMÂNIAMAGAZINROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

Obiect zburător neidentificat detectat deasupra României / Două aeronave MiG lansate pentru a-l căuta

Astăzi, marți, Ministerul român al Apărării Naționale a informat că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat, la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic.

Într-un comunicat de presă al Ministerul Apărării Naționale, se menționează: „Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României. Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană. Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”.
Tot astăzi, marți, din motive de securitate, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar timp de trei ore marți după-amiază, după ce autoritățile române au informat Chișinăul că o dronă survolează spațiul moldovean.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: