ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIURELIGIE

Emiratele Arabe Unite au deschis un centru interconfesional cu o nouă sinagogă (VIDEO)

Emiratele Arabe Unite au inaugurat un centru interconfesional care găzduiește o moschee, o biserică și prima sinagogă oficială a țării de la normalizarea relațiilor cu Israelul și își intensifică inițiativele de promovare ca țară musulmană deschisă.

Bogatul stat petrolier din Golf, a cărui populație este în mare parte expatriată, a stabilit legături diplomatice oficiale cu Israelul în 2020 și de atunci a promovat proiecte destinate micii comunități evreiești.
Abrahamic Family House (Casa familiei abrahamice), cu cele trei lăcașuri de cult monoteiste, a fost inaugurată în capitala Abu Dhabi.
Centrul își propune să fie „o platformă de învățare și de dialog, un model de coexistență”, a declarat președintele său, Mohamed Khalifa Al-Mubarak, într-un comunicat .
„Vizitatorii sunt invitați să participe la servicii religioase, vizite ghidate, sărbători și oportunități de a explora credința”, a adăugat el.
Cele trei lăcașuri de cult sunt de aceeași statură și au aceleași dimensiuni exterioare.

Există puține biserici sau temple hinduse în Emiratele Arabe Unite, în pofida numărului mare de credincioși creștini, inclusiv muncitori filipinezi, și hinduși din India.
Emiratele Arabe Unite găzduiesc deja o sinagogă în Dubai, înființată în 2008. Noua sinagogă oficială marchează un pas înainte semnificativ pentru cultul public al iudaismului în statul din Golf.
O altă sinagogă se află în Bahrain, care are o mică comunitate evreiască.
O captură de ecran a unui videoclip partajat de vicepremierul EAU, arată sinagoga Moses Ben Maimon din cadrul Casei Familiei Avraamice din Abu Dhabi, recent deschisă.


Asociația Comunităților Evreiești din Golf a salutat inițiativa emirateză. „Există ceva foarte special în construirea unei sinagogi într-o țară musulmană”, a afirmat aceasta într-o declarație.
„Suntem deosebit de bucuroși să vedem o altă sinagogă construită în CCG”, se menționează în declarație.
La ceremonia de inaugurare, rabinul-șef britanic Ephraim Mirvis a plasat o mezuza la intrarea în noua sinagogă Moses Ben Maimon.

 

Comunitatea evreiască locală va ține rugăciunile de Shabat în sinagogă, conduse de rabinul-șef Yehuda Sarna.
Un sul de Tora a fost donat de președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, și a fost adus în sinagogă în timpul ceremoniei de inaugurare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: