ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Atentat în Cisiordania: Victimele sunt doi frați de 19 și 21 de ani / Fiind donatori, corneele victimelor vor fi prelevate pentru transplant

Duminică, pe ruta 60, în apropiere de orașul Hawara din Cisiordania, teroriști palestinieni din organizația Lion’s Den au tras focuri de armă asupra unui vehicul deținut de israelieni, ucigând două persoane.

Potrivit oficialilor locali, victimele au fost identificate ca fiind Hillel Menachem Yaniv și Ygal Yaakov Yaniv, doi frați în vârstă de 19 și 21 de ani, rezidenți ai orașului Har Bracha, situat în apropiere.
Centrul Național de Transplant a declarat că, întrucât ambii tineri sunt posesori ai cardului de donator de organe, corneele lor vor fi prelevate pentru transplant.
Purtătorul de cuvânt al zonei a declarat că cele două victime se îndreptau spre yeshivat hesder (studii talmudice combinate cu pregătirea pentru armată) în care studiau. Părinții lor, Shalom și Esti Yaniv, coordonează activitățile de tineret din așezarea Har Bracha.
Mama celor doi frați a trimis o declarație înregistrată tinerilor din Har Bracha, în care spune: “Am primit o palmă uriașă de la Dumnezeu. Avem o gaură imensă în inimile noastre și nimic nu o va închide. Nici construcțiile din așezări, nici demonstrațiile, nimic. Chiar și bucuriile din familia noastră vor fi ca un plasture, dar gaura va rămâne. Dar vom învăța să trăim cu ea și vom merge mai departe.”
“Teroriștii au ajuns cu o mașină la intersecția Einbus și au deschis focul asupra unui vehicul israelian care trecea. Doi civili au fost răniți și au fost evacuați la un spital pentru tratament”, a precizat inițial armata israeliană într-un comunicat. Însă aceștia au cedat în urma rănilor suferite. Drumurile din zonă au fost blocate, iar teroriștii sunt căutați activ de armată.
Consiliul Regional Samaria a declarat anterior că victimele sunt evrei și că a fost un atac terorist.
“Din păcate, este o perioadă foarte dificilă. Guvernul trebuie să schimbe paradigma din defensivă în ofensivă. Nu este posibil ca, în mijlocul zilei, teroriștii să își permită să împuște civili nevinovați”, a declarat Yossi Dagan, șeful Consiliului Regional Samaria, care a vizitat locul atacului.
“Furia teroriștilor dovedește că nu este posibilă nicio descurajare. Regulile de deschidere a focului trebuie schimbate […] Poporul israelian și locuitorii din Shomron sunt puternici, nu vom ceda în fața terorismului criminal al Autorității Palestiniene”, a declarat el.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a salutat atacul. “Operațiunea Hawara este un răspuns natural la crimele ocupației, dintre care cea mai recentă este masacrul de la Shem. Rezistența din Cisiordania va rămâne și se va intensifica și niciun plan sau summit nu o poate opri”, a declarat el.
Împușcăturile au avut loc în timp ce oficialii palestinieni și israelieni au început duminică o reuniune “politico-securitară” în orașul iordanian Aqaba pentru a discuta despre o acalmie în teritorii după mai multe zile de violențe mortale. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d